AS „PUNE” DE-O RASCOALA DAR MI-E LENE!


Suntem in 27. Pe contractul meu scrie ca ar trebui sa primesc salariul in data de 16. Inca nu am primit banii pe luna ianuarie. Pe decembrie am primit salariul saptamana trecuta. Nu mai am niciun leu; am platit chiria, ratele la banca, intretinerea, curentul, cablul, internetul si…cred ca am si mancat ceva (dar nu sunt sigur). Patronul meu are o problema proctologica: il doare in posterior de mine.

De luni intregi primesc salariul aiurea, cu intarzieri de o luna, doua. Intre timp, eu “ma descurc” cu mancarea: mai merg la un parastas, mai mimez o cura de slabire, mai halesc o corcodusa (nu si in sezonul asta), mai “bag” o tigara sau mai sorb cu necaz dintr-o apa plata cu lamaie (apa e de la robinet si lamaia a ramas pe dulap de la fostul chirias). Patronul meu nu e un buticar cu foamea in glanda, cum ati fi tentati sa credeti. E un milionar in dolari aflat intre primii 10 din Top 300 Capital. Sa-i spunem, generic, Dr. Mengele. Nu stiu daca celebrul doctor avea si un scop (in afara de o evidenta afectiune mentala) atunci cand isi chinuia prizonierii si experimenta pe ei tot ceea ce ii dictau “pasaricile” din cap. La fel, nu stiu daca patronul meu vrea sa experimenteze ceva: Poate vrea sa afle cat pot rezista fara mancare? Poate vrea sa ma faca de ras in fata colegelor, pe 1 martie, cand voi veni fara martisoare la lucru? Poate vrea sa plec si nu stie cum sa ma concedieze? Poate vrea sa vada cand intra in actiune instinctele mele de supravietuire?

Nu stiu ce vrea dar eu imi vreau salariul pentru care am muncit o luna intreaga. Banii pentru care ma trezesc, in fiecare dimineata, la ora 6.30 a.m. Banii care, si asa putini cum sunt, nu imi ajung sa traiesc decent. Banii pe care ii merit pentru ca mi-au iesit fire albe de par in cap muncind “in uzina”. Banii mei. Da-mi banii, fir-ai al naibii de exploatator capitalist!! (simt ca incep sa “ma rascol”). Nu exista nicio explicatie pentru intarzierea salariului. Asa mi se spune, in fiecare luna, la conducere. Asteapta ca o sa vina! Astept, fir-ar mama voastra a dracului, astept ca si pe mine ma asteapta CEC-ul, BCR-ul, RDS-ul, proprietarul garsonierei, Electrica si toti ceilalti. Astept, astepta-te-ar si pe tine ulcerul duodenal si gastro-intestinal! Am incercat sa plec dar nu am unde. Asa ca, ma vad silit sa initiez, mental, cate o “rascoala” in fiecare luna ca sa ma simt si eu razbunat, ca sa simt ca am luptat, ca m-am opus. M-as rascula si fizic dar mi-e lene, n-am cu cine, colegii sunt ocupati, maine trebuie sa ma trezesc devreme si…mai si ploua afara si e o vreme de-ti vine sa faci copii sau sa-ti numeri banii. Bani pe care eu nu ii am. Iar ma enervez…eu cred ca ma “rascol” totusi. Dar intai ma culc un pic, sa nu fiu incercanat la rascoala. Libertee, egalitee, fraternitee!!

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

6 comentarii

 • de_ce
  1 martie 2007 at 6:51 AM

  fa o „crescatorie de cuie” la intrarea in parcul auto, macar sa dobori vreo 100 din toate alea :))

 • Flavius Bunoiu
  28 februarie 2007 at 7:12 PM

  la care din ele?ca are baiatul un parc auto de cel putin 10 000 de masini.sau sa imi fac singur pana, la masina de serviciu?
  :))

 • de_ce
  28 februarie 2007 at 6:23 PM

  fa-i pana la masina! :))

 • Flavius Bunoiu
  28 februarie 2007 at 11:28 AM

  ultimele zvonuri arata ca „rascoala” programata azi, la lucru, se anuleaza.cica sunt sanse sa intre salariul.va tin la curent.daca intra, nu mai scriu nimik.o sa fiu plecat la restaurant.
  :))

 • casargoz
  28 februarie 2007 at 10:54 AM

  Poti sa-l inscrii pe patronul tau in club, un capitalist sovietic. Ii recunosti dupa problemele proctologice.

 • claudiu
  27 februarie 2007 at 9:36 PM

  Sa-ti recomand sinuciderea? Sau poate ti-e lene… 🙂 Desi patonul tau, de fapt al firmei, pentru ca angajatii nu sunt proprietatea nimanui, chiar merita un cap in gura. Subscriu la ultima ta afirmatie fara rezerve!!!!

  Libertee, egalitee, fraternitee!!

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

PPx