Povestea tepelor


In intaiul leatu al Domniei sale, Domnul Tarii de la Crisuri si-o chemat logofatul in crapetul zorilor si, departand cerga ce-i coperea zaritoarea, i-o poruncit sa faca subt Crisul navalnic minune domneasca de loc coperit cu chiatra adusa din tara italieneasca in care sa priponeasca harmasarii domnesti tocmiti taman din terile de la Apus.

Fostu chemat degraba apoi si Vistierul si s-a arvunit Logofatului 4 cufere din cele mari muscalesti umplute pana la buza cu galbani domnesti si s-a tocmit dara pe loc si slugi vrednice a se apuca de sapatu fara de zabava si hodina.

Si multa apa a cursu apoiu pe Crisu in gios si logofatul doara nu mai termena munca poruncita ci bai mare gasea din timp in timp si mereu cota pricina la mesteri. Pe slugile tocmite le striga nevolnice, le blastama si le afurisea in fata Domnului pentru timpul perdutu si coborat-a iara in visterie ca sa umple cuferele fara de fundu.

Pe la leatul al treilea, cand se subtiase si punga visteriei dar si rabdarea Domniei, agiunsu si Logofatul la coperis. Si-atunci cu vorbe de viclesug si dupa mare zavera la curte a facut pre Comisul domnesc de a dat sfara in tara cum ca s-a intrece si-apoi s-a alege numai mesteri mari, calfe si zidari cari sa zideasca lucrarea Domneasca.

Dar ca-n orice lucru care prost incepe,
S-o ales si Domnu cu-o groaza de…tepe!

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx