FILM BUN, O CARTE SI MAI BUNA


Recomand sa cautati filmul “Parfumul”. In Romania, filmul va avea premiera in 30.03.2007

Parfumul este adaptarea best-seller-ului omonim al scriitorului german Patrick Suskind, publicat in 1985. Situat in Franta secolului XVIII, romanul povesteste viata lui Jean-Baptiste Grenouille, un om aparte dotat cu un simt olfactiv iesit din comun si un vis care-l va impinge la comiterea celor mai abominabile atrocitati. Producatorul Bernd Eichinger l-a contactat pe romancier inca de la aparitia romanului pentru a obtine drepturile de ecranizare: “Era o istorie unica in felul ei, bogata si complexa, foarte puternica pe mai multe niveluri. Toti cei care au citit romanul au devenit pasionati de el. Dincolo de cuvinte, aceasta poveste misca ceva in noi. Este un amestec de fascinatie si oroare, dispret pentru personajul principal atat de urat si departe de noi si in acelasi timp atractie pentru ca cu ajutorul lui noi descoperim lumea. Abordarea era noua, ideea geniala si intriga demna de cel mai bun dintre thriller-e. Era evident ca aveam un material demn de un film iesit din comun.”

Cu toate acestea, Patrick Suskind a refuzat foarte mult timp sa cedeze drepturile de autor, cu o reticenta devenita deja legendara. De-abia 15 ani mai tarziu a acceptat scriitorul sa-l lase pe Bernd Eichinger sa se ocupe de acest proiect.

Problema regizorului

Inainte de a vedea lumina marelui ecran, proiectul a trecut prin numeroase maini. Acest lucru a fost provocat de faptul ca Patrick Suskind nu voia sa vanda drepturile de autor decat cu siguranta ca Stanley Kubrick este regizorul care se va ocupa de adaptare. Stanley Kubrick, Martin Scorsese si Milos Forman au fost rand pe rand abordati pentru a li se propune ecranizarea, dar toti trei au refuzat pe motivul ca adaptarea nu este realizabila. Apoi Tim Burton si Ridley Scott au dorit sa achizitioneze drepturile, dar compania Constantin Films a fost mai rapida decat ei. Adaptarea romanului Parfumul a fost incredintata astfel lui Tom Tykwer.

*informatii preluate de pe www.cinemagia.ro

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

6 comentarii

 • Justme
  19 aprilie 2008 at 4:01 PM

  Times New Roman 12 cu 1.5 intre randuri(sursa sigura):))

 • Flavius Bunoiu
  28 februarie 2007 at 7:15 PM

  mea culpa!
  mi s-a mai spus chestiunea asta cu dimensiunile scrisului si cu fontul.asa ca m-am hotarat: arial, 13.
  sper sa-mi aduc aminte pana la urmatorul post.

 • de_ce
  28 februarie 2007 at 6:32 PM

  apropo de recomndari, iti fac si eu una: ca sa nu mai ai diferentele astea enervante de marime de scris si caractere intre posturi, textul care il scrii (banuiesc, in word) copiaza-l intr-un notepad sau alt editor de text fara formatare si apoi adauga-l in wordpress. 😉 o sa vezi ce bine iese

 • imihai
  23 februarie 2007 at 2:53 PM

  man, l-am vazut in ianuarie cu prietena ! Ea s-a ingrozit de ce a putut sa faca individul-parfumier ! Atfel un film dragutz, nici horror, nici thriller! Asa … european!!! Cu metafore si din astea! Bate saua sa priceapa iapa!!!

  Va recomand ALPHA DOG cu Justin Timberlake ! E si B Willis pe acolo! Excelent! Daca aia e America, thanks, but NO THANKS!!!

 • Flavius Bunoiu
  22 februarie 2007 at 7:51 PM

  sigur!!!va intra intre miorita si rascoala

 • colegu'
  22 februarie 2007 at 7:36 PM

  shefu’ am o intrebare ca nu vreau sa pierd vremea degeaba.
  filmu’ asta e in programa de bac ?

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

BLOGURI ENERVANTE

15 mai 2007

HOLOGRAF

4 noiembrie 2009

EXERCITIU DE SINCERITATE

1 martie 2011

PPx