MALINA NU MAI CREDE


Ma uitam la House, serialul. E, undeva in sezonul 3, un episod in care un pompier ajunge la un pas de moarte fiindca face atac de cord ori de cate ori isi vede partenera (de care este indragostit nebuneste) alaturi de fratele sau cu care se logodise. Cum tipul nu vrea sa ii spuna partenerei ce simte (ca sa nu ii distruga relatia cu fratele sau), doctorii ajung la concluzia ca singura solutie este sa ii “scurtcircuiteze” o portiune din creier, cea responsabila de amintirile pe termen lung. Daca omu’ nu mai stie cine este fata, nu o mai iubeste si nu mai “crapa” inima in el de tristete. Bine, nici nu stiu daca este posibil lucrul acesta, suna “kinda” SF dar ideea in sine e senzationala.

Cati dintre voi nu ati trecut printr-o atat de crunta dezamagire in dragoste incat sa nu va fi gandit, macar o data, cum ca ati da orice pe lumea asta numai sa uitati ceea ce s-a intamplat si sa faceti cumva sa dispara suferinta, durerea? Insomniile, sentimentul ca nu mai ai aer, inutilitatea fiecarui lucru si a fiecarei clipe, disperarea, toate acele lucruri care iti macina zilele si noptile, minut dupa minut, ora dupa ora? Ce ai da ca toate acestea sa dispara, ca prin farmec? Probabil orice! Oamenii au modalitati diferite de a trece prin perioade de genul acesta. Pentru fiecare in parte suferinta lui este cea mai grea si solutiile de a trece peste ea si timpul necesar pentru asta variaza de la caz la caz. Nu cred ca exista o “reteta” universal valabila prin care sa faci fata suferintei “decent” sau rapid si sigur, asa cum scrie in prospectul oricarui medicament minune. Sigur, ajuta sfaturile prietenilor, familia, iesirile, activitatile, pe altii ii “ajuta” drogurile, alcoolul sau alte patimi din acestea daunatoare. Pe altii, din pacate, nu ii mai ajuta nimic. Sau, cel putin, asa cred ei.

Malina nu a mai crezut. Malina Olinescu s-a sinucis azi. Ziarele si prietenii apropiati spun ca din dragoste. Sau, mai bine zis, din lipsa ei. Dragostea (sau suferinta cauzata de ea) a pornit razboaie si a incheiat tratate de pace,a creat cele mai frumoase si impresionante poezii, rapsodii sau picturi, a inaltat cele mai frumoase palate, etc. Probabil. La fel de probabil a provocat si disparitia prematura a unora. Nu vom putea sti niciodata de ce s-a sinucis Malina, daca suferea sau nu din dragoste dar, daca a facut asta, inseamna ca nu a mai putut suporta inca o zi.

Pe Malina o stiu de pe la jumatatea anilor “90, de la Scoala Vedetelor si apoi de la Eurovision-ul de prin “98. Mi-a placut si cred ca era singura voce tanara care aducea aminte de caldura vocilor din muzica romaneasca de altadata, draga mie. Nu ii gasesc o scuza, Doamne fereste, dar…macar am decenta sa tac, sa nu judec, sa imi para rau si sa ma gandesc ca numai ea a putut sti ce e in sufletul ei si ca ea a simtit ca, nimic din ceea ce ar fi fost de ajuns pentru oricare dintre noi ca sa supravietuim,…pentru ea nu a fost de ajutor!

Iar daca am avea ziaristi decenti, ar tacea si ei. Dar nu avem!

Etichete:
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

PPx