(A)facerea de bine…


Aveam de vanzare o centrala termica, electrica. O mica defectiune, model cam vechi, “piese greu de gasit” zice mesterul. Si am zis ca o pun la vanzare, pe internet, local, cineva sigur va avea nevoie de piesele ei. Pret: 300 de lei.

Zis si facut, incepe sa sune telefonul. Primul apel, taman din Ilfov. Un domn disperat, exact modelul acesta il cauta, suna din partea unei gradinite, nu gaseste piese niciunde, mor copiii de frig, sa o trimit prin curier. Eu nu facusem planul sa o expediez prin curier, are aproape 40 de kilograme, o intreaga bataie de cap. Dar, fiind vorba de o gradinita, am intrat in “filmul” acela. Deja ii vedeam in mintea mea pe bietii copii inghetand de frig, filmati in alb-negru, cu buzele vinetii de la ger, cu manusi si fulare incercand sa scrie cu creioane, pe banci din acelea cum am avut eu in copilarie. Si, desigur, toti aveau chipul copilului meu. 

Il sun pe om inapoi, ii spun ca fac cumva si i-o trimit, ba ma ofer sa i-o dau si la jumatate de pret, ca doar mureau copiii aceia de frig in Ilfov. Chem un prieten care lucreaza la o firma de curierat, ne rupem spatele cu ea, o pune omul pe un palet, am trimis-o urgent. Deja ii vedeam pe copii, in mintea mea, cum isi dau joc cojoacele si ciorapii de lana tricotati de bunica, totul pe muzica din asta de sezon, gen Magic FM. Si trece o saptamana si nu aud nimic de la curier, Sun, ma interesez, dam telefoane, ajungem la curierul care se ocupa de livrare. “Dom’le, refuza sa ia pachetul, m-a tot plimbat cu vorba, ca sa vin peste o ora, sa vin maine, sa vin mai pe seara, am plimbat-o in portbagaj o saptamana ca sunt si vecin cu el, am renuntat si am trimis-o inapoi”.

Asa ca am de platit acum 150 de lei pentru ca am plimbat o centrala termica intre Oradea si Ilfov, dus-intors. Sa-mi fie invatatura de minte pentru ca, in naivitatea mea, inca mai cred in oameni si in fapte bune.

Asa ca, daca si voi sunteti la fel ca mine, am pentru voi doua anunturi:

  1. Vand centrala.
  2. Sprijiniti Cultura in Miscare cu o donatie in munca sau cu un vot.

 

sursa foto.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx