BOC, UN 8-IMIST INCURABIL


Iaca stire de pe Hotnews:

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca Romania isi pastreaza credibilitatea internationala prin indeplinirea angajamentelor asumate. Mediul investitional din Romania va avea de castigat, moneda se stabilizeaza. Anul acesta intreaga preocupare a Guvernului se invarte in jurul conceptului de crestere economica”, a declarat Emil Boc, dupa intalnirea cu reprezentantii confederatiilor sindicale si patronatelor.

Ah, cat optimism, cata exuberanta, cata pofta de viata in declaratia premierului!! Ptiu, piei Satana din gandurile mele, ca era sa scriu altceva!!! Deci sa fie clar, imi este antipatic „marele om de stat”. Cand il vad imi aduc aminte de proful de chimie din liceu. Cu care ma intelegeam senzational avand in vedere ca eu eram la filologie, preocupat numai de literatura, iar el preda o materie care ma interesa putin spre deloc. Domnul Boc probabil ca are o viziune mai ampla asupra mediului economic romanesc. De la inaltimea functiei, nu de la cea personala. Eu nu pot sa am acea viziune asa ca sa ma scuze premierul daca nu privesc optimist in intunecimea tunelului economiei. Eu am doar perspectiva propriei afaceri si de aici, de la nivelul acesta mititel, domnu’ Boc, dati-mi voie sa va spun ca situatie e maronie rau de tot. Noi, astia mici (financiar vorbind, ca nu am vrut sa va jignesc) ne luptam cu balaurul forfetar si suntem cam sleiti de puteri. Ne mai dati in cap si cu impozitul la micro si va incapatanati sa sustineti un mediu de afaceri putred prin mentinerea mizeriei de plata a TVA la emiterea facturii si nu la incasarea efectiva a sumei. Care masura mentine, pe perfuzii, in viata economica tot felul de firme cadavre care nu sunt in stare sa isi plateasca la timp furnizorii. Si uite asa stam unii dupa altii si toti dupa stat care, as usual, este cel mai mare rau platnic.

Domnu’ Boc, bine ca vorbirati de „conceptul de crestere economica” pentru ca are toate sansele sa ramana ceea ce este: un concept, adicatelea o idee, ceva ce vedeai matale pe la saloanele alea auto smechere, Detroit, Geneva, Frankfurt, etc.
E plin tubul cinescopic de romani care isi pun capat zilelor din cauza disperarii sau viziteaza cabinetele de psihoterapie din cauza de atacuri de panica si depresii. Unde dracu’ vad guvernantii „luminita” aia legendara…eu nu stiu. Dar stiu ca ne tot amagesc cu ea de vreo 20 de ani.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • Catalina
    28 ianuarie 2010 at 5:28 PM

    Acesta se numeşte Sindromul Hubris la politiciienii noştrii cei de toate zilele, aleşi după nu ştiu ce criterii, care ne vorbesc despre o „democraţie”, pe care nici ei nu cred că o înţeleg (că doar sunt absolvenţii învăţământului „trecut” )

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

CA SA…CE?!

3 februarie 2008

DOUA „SCURTE”

9 decembrie 2009

CANTARE PENTRU PRIETENI

6 aprilie 2011

PPx