CA SA…CE?!


Soare stralucitor afara, destul de cald la Oradea. Duminica, weekend, am auzit ca magnoliile stau sa infloreasca in parcul muzeului. Ascult “Unique2-Lonely” si „The Real McCoy-Hey Now”. M-as duce undeva, oriunde…dar cu ce bani?? Unde sunt banii mei?

Hai sa facem un mic calcul al cheltuielilor lunare obligatorii:

-450 lei chirie

-110 lei intretinere

-30 lei cablu

-35 lei internet

-110 lei telefon

-35 lei curent

-200 lei rate pe la banci

-50 lei abonament la sala de sport
TOTAL: 1020 de lei

La toate acestea se mai adauga alte cheltuieli, la fel de necesare: mancare, iesitul in oras (un suc, o cafea, un club), cumparaturi pentru casa (un detergent, o hartie igienica, una alta), servicii medicale (mai o pastila, un sirop de tuse, o vitamina), cumparaturi ocazionale (o haina, un cadou, o carte, un cd, de genul acesta), alte cumparaturi sau servicii. Cheltuielile astea sunt semi-obligatorii. Luna asta poate te imbolnavesti, poate nu, poate iti cumperi o haina, poate nu, etc. Nu luam in calcul concediile si nici achizitii de genul mobila, electronice, electrocasnice sau masina. Doar cheltuielile necesare unui trai decent, fara exagerari.
TOTAL: sa fie si astea 1000 de lei lunar?!

In luna ianuarie am primit de la firma la care muncesc 1000 de lei. O parte din banii pentru luna decembrie 2007. Salariul meu este mai mare decat suma asta dar…cine stie cand primesc toti banii????!!! Poate luna viitoare. Si uite asa o ducem de vreo 2-3 ani.

In conditiile astea, cum reusesti sa ajungi de la o luna la alta? Uite o idee, iti faci o firma si pornesti pe cont propriu, in paralel cu serviciul. Si da-i si lupta si trage si impinge! Oboseala, nervi, stres, o lupta continua. Cum gasesti o modalitate de a face un leu, imediat gaseste cineva o modalitate de a-ti lua leul respectiv (o taxa, un impozit, o scumpire, o alta chestie nou-inventata).

Si toate astea ca sa…ce?? Ca sa ai unde dormi noaptea, sa mananci si sa poti apuca ziua de maine!

Oare asta e tot? Asa o fi si la altii?

Etichete: , ,
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • eu
    4 februarie 2008 at 1:44 PM

    iar te plangi?

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

JE M’APPELLE NICHOLAS…

5 decembrie 2007

GUEST POST

27 noiembrie 2009

CLIENTUL NOSTRU…

29 martie 2011

PPx