CV DE FUMATOR


Ba, oameni buni, eu tin la voi (una, alta) si de aia va zic “ba”… ca-mi sunteti tare dragi! Si daca-mi sunteti dragi, eu va dau un sfat, daca nu e prea tarziu: nu va apucati de fumat ca e lucru bicisnic, iarba dracului! Eu, dintr-o prostie adolescentina, m-am apucat si acum nu stiu cum sa le mai las. Ca, ale naibii, eu le-as lasa dar nu ma lasa ele pe mine! Asa ca, anul asta, déjà m-am lasat de 3 ori si abia suntem in 11 ianuarie. Ca ma tine 3 zile lasatul asta, maxim 3 zile. Nu joiti acum cu sfaturile catre mine ca nu tine figura de stil: stiu toate metodele si incurajarile si persiflarile de genul “n-ai vointa, ba!” Nu ma ajuta, really! Ba chiar mi-am luat si o carte despre cum sa ma las de fumat si a fost atat de faina si de captivanta ca am citit-o toata intr-o noapte; langa o sticla de vin si un pachet de tigari. Am zis ca nu e a buna si mi-am luat audiobook, o ascultam la sala, in casti. Abia asteptam sa cobor de pe banda ca sa bag o tigara! Nu stiu, poate reusesc sa ma las intr-un final, candva. Pana atunci, ca stau pe canapea sau ma invart ca leul prin casa si nu am stare, am zis sa scriu ceva si sa fac recapitularea marcilor pe care le-am duhanit de-a lungul vremii, ca doar m-oi ingrozi eu pe mine si ma las mai cu spor de viciu.

Deci am inceput cu Vikend, aduse de la sarbi, in piata, in plasa de rafie, ca eram déjà la liceu, in Timisoara. Am continuat cu Lucky Strike, necartonat, aduse pe aceeasi filiera si prin aceeasi metoda. Apoi am trecut la Winston Lights, alea cu filtru galben, nu mizeriile de apoi cu filtru alb. Am continuat cu frantuzoaicele Gauloises si, cand m-au dezamagit, am trecut pe Camel Filters si apoi Marlboro rosu ca, intr-un final dramatic, sa ma stabilesc, de o buna bucata de vreme, la Kent (8, apoi 4 si acum 1). Am avut si o scurta perioada “neagra” rau de care nu vreau sa imi mai amintesc in care am fost patriot si am ars Carpati, fara filtru.

Asta e cv-ul meu de fumator si vedeti cat e viciul de pacatos dat fiind faptul ca imi aduc perfect aminte toate brand-urile de tigari dar, daca ma intrebi de prietene, mare minune ar fi sa imi aduc aminte de toate, fara greseala.

Iar va zic, la final, lasati-va sau,si mai bine, nu va apucati de ele ca mare greseala faceti! Sanatate, taica!

Etichete: , ,
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

2 comentarii

 • Adi
  11 ianuarie 2012 at 11:34 PM

  N-ai gustat Viceroy? Alea-s pentru mine începutul… căci nu pot numi pufăitul Carpaţiului, furat de la bunica din sertare, prin via din curte :))

  • Flavius Bunoiu
   11 ianuarie 2012 at 11:37 PM

   nu m-a atras ambalajul! 🙂

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

CEI 7 ANI…FARA CASA

20 septembrie 2009

ROMANII N-AU TALENT

21 februarie 2011

PPx