DECIZIA DE A LUA O DECIZIE


Pe vremuri (nu chiar asa de indepartate) se spunea, atunci cand nu iti venea ideea, ca “stai in fata unei foi albe de hartie”. In timpurile mai moderne se spune ca “stai in fata unui document blank in word.”

De fapt, inseamna acelasi lucru: muza e la shopping in Mall (ca nici asta nu mai respecta cutuma) iar tu nu stii ce subiect sa abordezi. Sunt atat de multe: votul uninominal, factura la incalzire, fosta prietena, seful, vecinii, alcoolul, mass media, oile, Steaua la Oradea…etc. Atat de multe subiecte si totusi…nimic extraordinar. Niciunul nu “sare“ la tine sa te ia de guler si sa te determine sa-i faci autopsia in cateva sute de caractere. Nu ma pot decide!….Asta a fost introducerea pentru ca, intre timp, subiectul “a sarit” la mine. Cred ca a terminat muza cumparaturile!

Ati observat ca unora le vine greu sa ia o decizie? Bine, nu cred ca asta e ceva neaparat rau. S-ar putea chiar sa fie un mare avantaj. Oare de cate ori, in liceu, nu stiati daca sa intrati sau nu la ora si pana v-ati decis, proful a intrat in clasa si i-a umplut pe toti de 3-uri pentru ca avea o zi proasta? Deci, nehotararea de care ati dat dovada…a fost in avantajul vostru! Era totusi o indecizie simpla: intru sau nu intru? Ei bine, o sa va spun un mare secret: exista oameni care nu se pot decide sa ia o decizie! In spatele luarii unei decizii se afla decizia de a lua o decizie. Asa-i ca v-am pierdut? Si mie imi vine sa rad dar chiar asa stau lucrurile. Studiu de caz: X are o problema (nu are importanta natura ei). X stie ca are acea problema si stie ca va trebui sa ia o decizie, mai devreme sau mai tarziu. X este nehotarat. Nu stie cand sa ia decizia de a lua o decizie pentru a-si rezolva problema. Intre timp, apare un element nou, si datele problemei se schimba. X este fericit pentru ca nu mai are o problema. E adevarat, are o alta problema dar e una nou nouta si, pana va lua el o decizie in privinta ei, s-ar putea sa scape si de asta. Si, in felul acesta, viata trece pe langa unii precum trenul prin gara. Ii recunosti usor pe acesti oameni: sunt cei care ofteaza des si adanc si spun mereu “nu stiu ce sa fac”. Adevarul e ca stiu ce sa faca dar nu se pot decide sa ia o decizie in ceea ce ii priveste. Cateodata, timpul nu le rezolva pe toate. Ma rog, ceea ce am scris e doar o observatie personala. Important este ca EU AM LUAT O DECIZIE.

Etichete: , , ,
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx