DOUA „SCURTE”


Astazi am fost pana la oficiul postal (ca sa nu-i spun, peiorativ, posta) sa ridic un colet, o carte. Da, va inteleg uimirea dar mai citesc si eu, uneori. In timp ce asteptam sa preiau coletul si speram sa nu imi cada tavanul in cap (asa de bine e aranjat oficiul acela) am remarcat niste pliante. Si m-am apucat sa le rasfoiesc. Unul dintre ele mi-a atras atentia: asigurari de viata. Reclama continea o exprimare de genul “nu stii niciodata ce ti se poate intampla, poate vine sfarsitul lumii…etc”. Deci am ras cu pofta. Spuneti-mi mie optimist incurabil dar parerea mea e urmatoarea: daca vine intr-adevar sfarsitul lumii, nu cred ca te mai ajuta nici mama asigurarilor. Dar e faina idea, sa bagi spaima in bietii pensionari cu perspectiva colapsului planetar. Imi pare rau ca nu am facut o poza pliantului. Poate cu proxima ocazie.

In alta ordine de idei, aflu de la televizor (nu stiu de ce imi mai pierd vremea butonand) ca vom fi raportati biroului de credit daca nu platim, la timp, leasing-ul masinilor. Eu sunt de acord. Mai mult, propun ca si companiile de telefonie mobile sa ne raporteze, apoi electrica, rds-ul si, de ce nu, administratorul de bloc. ‘re-ati ai dreaqu de evazionisti fara scrupule ce sunteti!

Auzi tu tupeu, sa nu iti platesti datoriile!!! Deci bancile vor fi ferite de cei rau-platnici. Ce se vor face bancile insa in momentul in care 80% din populatia ce poate fi imprumutata…va figura si in evidentele biroului infam de credit? Nu de alta dar acolo vom ajunge in curand. E imposibil sa supravietuiesti daca nu fentezi, din cand in cand, cate o rata, cate o factura. Ca la ala micu’ ii trebuie budigai cu hana montana, ca nevestei ii tuna de tatuaj la buze, ca s-a mai spart o conducta in baie, ca mergeti la socri, etc. Neprevazutul apare mereu dar nu se manifesta cu plus in fata pe fluturasul de salariu. Deci? Mai dam credite?

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • puiutu
    10 decembrie 2009 at 11:11 AM

    I enjoyed the cartoons! 😀

    Daca lumea va avea alte cheltuieli prioritare ratelor, atunci nu pot decat sa ma gandesc la un prieten de-al meu (care e executor bancar) ca va avea si mai mult de lucru…

    In principiu e bine sa nu nu intinzi mai mult decat te tine plapuma, mai ales cand vine vorba de asa ceva…

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx