GHID DE EXPRESII UZUALE PENTRU MINISTRUL CIOROIANU


Astazi “servim” o portie zdravana de intelepciune a la Cioroianu.”Rasfoind” agentiile de presa aflu ca ministrul nostru de externe, Adrian Cioroianu, a avut intalnire cu omologul sau sirb, Vuk Jeremic. Primirea a fost excesiv deentuziasta, Cioroianu l-a imbratisat strins pe Vuk Jeremic si i s-a adresat in engleza cu Vuk, my friend„.Asta dupa ce, in urma cu ceva vreme, ii facea un semn foarte simpatic (good point) regelui Spaniei, Juan Carlos. Iar in Italia, dupa incidentul Mailat, s-a intilnit cu romanii din Roma, inclusiv cu un recidivist, condamnat in tara, pe care l-a salutat cu „Sa traiasca dom’ Argint”.

Sincer, mie imi era simpatic Cioroianu dar, tot in engleza, asa cum ii place lui…”not anymore”!Il apreciam pentru ca este destept si am, ca tot omul care dadea cu untura pe scoala ca sa o pape cainii, o anumita sfiala in fata oamenilor care si-au tocit coatele pe banca scolii in timp ce eu jucam “hotii si vardistii”.Insa am impresia ca “a sti carte” nu are nicio legatura cu exercitarea functiei de ministru.

Tocmai de acea m-am gandit sa propun o editie de buzunar a micului ghid de expresii si maxime uzuale necesare unui ministru de externe.Deci, daca mai are intalniri “la varf” de aici incolo si simte ca il paraseste inspiratia, domnul Cioroianu poate folosi urmatoarele formule de salut:

-“holler at your boy”.A se folosi in cazul unei intalniri cu Condoleezza Rice (daca Cioroianu va reusi, la urmatoarea intalnire, sa ingaime si altceva decat „Yes, of course”.

-“mit csinalsz, ember”.A se folosi la intalnirile cu presedintele Ungariei Solyom Laszlo.

“ciao stronzo”.A se folosi la intalnirile cu amicii Giorgio Napolitano sau Silvio Berlusconi.Succes garantat.

Lista ar putea continua dar ma opresc aici pentru ca ma asteapta o intalnire cu niste prieteni (pe care chiar ii pot saluta cu “ciao” ca ne cunoastem de multa vreme si nu avem functii de ministri).Va rog pe voi sa mai propuneti niste formule de salut pentru Cioro’, sa il ajutam pe bietul om sa “se scoata” atunci cand nu stie ce sa faca.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • adilabos
    22 ianuarie 2008 at 9:30 PM

    Ce ai, ma, cu bietul Cioroianu? E de-ai nostri, balcanici, educat pe malul Dambovitei. Imi placea tipu’, dar cand se recomanda doar istoric si, ocazional, iubit de vedeta autohtona. Acum e doar un „good looking and pretty boy”care a invatat ca degetul mare poate fi aratat si unui rege, nu doar propriei imagini reflectata in oglinda din baia ministerului. Nu era mai bun Ungureanu cu engleza lui de „BBC Top Gear”?

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

CU TEPARUL LA PSIHIATRU

19 iulie 2011

O ZI LA COADA

17 ianuarie 2013

PPx