GREU LA DEAL…


Dupa cum ziceam ieri, de Ziua Tineretului am facut o timida incercare de a creiona cateva evenimente, printre care si o intalnire cu, sa zicem, oamenii pasionati de on-line. O chestiune promovata aproape exclusiv on-line, facebook, twitter, etc. Deci “pe target”, cum se zice. La numitul eveniment eu aproximam zece oameni, au fost in jur de saptesprezece. Ceea ce e bine pentru ca exista interes, ceea ce e rau comparat cu numarul de bloguri si inscrisi pe facebook, twitter, etc din Oradea.
Au vorbit si Laurentiu, si Lilisor si, in principiu, toti cei care aveau ceva de spus. Sau nu. C-asa-i in tenis! Subiectul: despre blog si despre jurnalism on-line. Discutia a cam divagat, fiecare cu piticii lui. S-a simtit lipsa unui moderator care sa conduca “ostilitatile”.
In principiu, concluziile mele sunt astea: e greu sa vorbim de o comunitate de bloggeri iar cei care exista…au intrebari existentiale, cred ca nu s-au gandit serios la ceea ce fac, de ce scriu (de amuzament, pentru bani, pentru imagine, etc). Enervant este insa faptul ca unele persoane se simt oarecum “superioare” si in viziunea lor, destul de restransa, asupra lumii…considera ca li s-a conferit dreptul de a rade de intrebarile si nelamuririle unora mai nepriceputi. Eu zic “moderatie” si sa incercam sa vedem ce e si pe la noi prin ograda, inainte de toate.

Omul, cat traieste, invata! Asa ca o sa incerc, daca ma ajuta si lenesul asta de Laurentiu, sa facem o practica din astfel de intalniri. Domeniul acesta, on-line, imi e drag intr-o oarecare masura si cred ca exista si in Oradea potential pentru o comunitate priceputa si activa. Totul porneste insa de la interes si implicare, capitol la care Oradea, stim bine, sta cam prost. Traim intr-un fel de amorteala cotidiana iar varianta de scapare consta intr-un fel de “mars, ma, lasa-ma in pace”. Ceea ce este “uncool”, asa cum zice generatia hi5.

Azi ma rezum la atat, am multa treaba de facut si, dupa cum zice cartita: “om trai si om vedea”!

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx