GROW UP!


In weekend am fost la un festival. Festival la care, in a doua zi, un cetatean din public (adicatelea eu) s-a enervat pentru ca…si am povestit pe blog ce am patit, enumerand motivele mele de necaz (o parte din ele). Hilar este faptul ca au aparut imediat niste oameni care au inceput sa ma „sfadeasca”  pentru ca m-am suparat si sa imi explice cum puteam face sa nu ma enervez, cat de nejustificata e supararea mea, etc.  Altii au dorit, pur si simplu, doar sa ma injure pentru ca, nu stiu, au probleme de afectiune, n-au fost alaptati la san, e „rau” in lume.

Invers privind situatia, e ca si cand eu m-as apuca sa il combat pe unul care a scris despre cat de bine s-a simtit acolo spunand, intr-un mod agresiv „esti un prost, cum poti sa spui ca te-ai simtit bine, tu n-ai vazut ca….si ca….etc? ”. Lucru pe care, evident, chiar nu simt nevoia sa il fac pentru ca…n-am nicio treaba si niciun interes cu experienta personala a vreunuia sau altuia.

Eu consider ca am povestit o experienta personala neplacuta. Insa chiar daca o considerati ca si o critica, pentru cei care sunteti sanatosi mental dar aveti totusi probleme in a suporta critica, am facut o lista cu cateva  „chestii” folositoare (in opinia mea):

-oricine ai fi, orice ai face, oricum ai face…nu vei putea multumi pe toata lumea si vei fi criticat. Fara exceptie. Justificat sau pe nedrept. Obisnuieste-te cu asta.

– lasand la o parte prostii care stiu doar sa injure, din orice critica ai de invatat ceva. Bucura-te de feedback, cu atat mai mult cu cat e negativ. Feedback-ul negativ e plin de detalii, cel pozitiv se rezuma doar la „bravo, mi-a placut, tine-o tot asa, esti cel mai tare”. De aici nu ai ce invata, poate doar cum sa fii orgolios si sa pierzi legatura cu realitatea.

– daca vrei sa ai parte de mai putine critici, umbla si verifica totul de zeci de ori, nu te opri decat atunci cand ai gauri in ciorapi si iti curge sange din nas de epuizare. Chiar si atunci iti va scapa ceva de sub control si vei fi criticat. Obisnuieste-te si cu asta.

– in final, nimeni nu te poate critica la fel de dur cum trebuie sa o faci chiar tu, in sinea ta. Trebuie sa iti poti spune „se putea si mai bine de atat”. Daca nu poti face asta, nu esti decat un cetatean autosuficient.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

AM REVENIT!

27 aprilie 2007

DE VAZUT

1 august 2009

LOVE STORY ON-LINE

22 ianuarie 2011

PPx