HELLO, FREAKS!


Pentru cei care nu s-au uitat la Madagascar, asta e un fel de salut. M-am intors, in cazul in care nu ati stiut ca am fost plecat. Asa se explica si pauza de pe blog. Anul 2009 a fost cel mai odios an din viata mea asa ca se impunea un concediu. Acum am nervii neteziti si perfect intinsi, gata sa fie facuti ghem de anul de criza 2010. Dupa finalul apoteotic de an 2009 am spart pusculita si am decis sa fac o donatie zonei Tirol, din Austria. Spuneti-mi nebun dar prefer sa ma simt bine de banii mei si sa nu fiu scuipat in concediu. Daca ma mai prindeti facand vacante prin hoteluri din Romania, sa imi spuneti cum vreti voi, ok? Poate ma mai duc sa vad unele zone dar nu in cadru organizat. Sunt satul de turismul romanesc ca de mere padurete.
Deci, freaks, a fost bine. Nu, gresesc, a fost foarte bine. Conditii bune, cazare decenta, mancare nota 10, servicii excelente, atmosfera buna, prêt ok. De banii aceia stam pe valea Prahovei fix 2 zile. Si mancam pateu in camera. Deci Austria e preferata mea. Am stat si prin Ungaria prêt de o noapte, fix cat sa imi dau seama ca si astia stiu turism cat stiu ai nostri, adica putin spre deloc. Ma rog, poate am nimerit eu prost.

Pentru ca aveti poze in sectiunea “travel” nu mai chinuiesc sa va explic cum e la Innsbruck. E ca la noi dar de 100 de ori mai bine. Ok?

Doua lucruri as vrea sa remarc:
1. Pentru astia cu autonomia teritoriala, un sfat: sa se potoleasca. In Ungaria, la granita ti se vorbeste in germana sau in romaneste, in Austria primesti la muzee pliante in romaneste, hotelul era plin de romani, rusi, moldoveni, ghidul “o rupea” in cel putin 5 limbi. Nu mi-am dat seama ca am trecut in Germania decat citind afisele din toaleta. Asa ca, pentru mine, granitele sunt doar niste relicve in capul unora care traiesc din amintiri. Europa, ca vrem sau nu, va insemna lipsa barierelor, fie ele de limbaj sau de trafic. Parerea mea…
2. Imi dau seama cat de inapoiati suntem doar cand am termenul de comparatie: alte tari. La Innsbruck a nins o noapte intreaga, vreo 30 de cm de zapada. La ora 8 dimineata nu era pic de zapada pe strazi. Deci in conditiile in care aia au sezon de ski 6 luni pe an, ei cum naiba fac fata zapezilor iar la noi nu se poate? Si la noi ninge 3-4 zile pe an. Deci de aia zic ca nu am vreo speranta ca ajungem din urma prea curand restul Europei civilizate.

Etichete: , ,
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

3 comentarii

 • Flavius Bunoiu
  15 ianuarie 2010 at 11:57 PM

  m-am intors…in the land of choice!
  :))

 • Alina Gâdoiu
  15 ianuarie 2010 at 2:52 PM

  Nu vreau sa par rea, dar inevitabil survine intrebarea „De ce te-ai mai intors???”

  Dupa acel post numit de tine „Dor de duca”, sa stii ca m-a luat si pe mine.

  De ce avem mereu tendinta de a ne intoarce? De ce nu facem turul lumii in intreaga noastra viata ? Un sir de „de ce-uri” …

 • Liviu
  15 ianuarie 2010 at 10:21 AM

  Welcome back into the jungle!

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

Of, presa mea

20 noiembrie 2019

Cultura 2.0.2.0

20 decembrie 2020

AM REVENIT!

27 aprilie 2007

PPx