MANELE SHOW – drama in 3 acte foarte scurte


Asa cum ii sta bine oricarui somer care se respecta, astazi am profitat din plin de ceea ce am din belsug (adica timp liber) si am mers la un spectacol. Bine, oarecum impropriu zis “am mers la un spectacol” deoarece nu am mers ci am asistat iar spectacolul nu a fost unul pus in scena, cu pretentii, la teatru ci a fost, mai mult, un fel de drama “low budget”, asa, de criza, organizata ad-hoc, in scara blocului. Dar a fost un spectacol bun, cu de toate. Parol, cucoana!
Locatia: scara blocului, apartamentul vecin.
Personaje: o familie de vecini. Tanarul juve, genul care umbla dezbracat (sau imbracat!) pana la brau, cu izmenele suflecate si cu papuci de casa. Genul care urla pe scara blocului “va sparg pe toti. Mama tanarului, o imperturbabila curioasa. Repeta obsesiv “de ceeee? de ceee spargi usa???? Tatal de familie, nu l-am prea remarcat, slaba prestatie. Ceva prunci au bocit foarte convingator. Alti tineri si alte tinere, probabil fara grad de rudenie.
Intrare: fara plata dar obligatorie.
Public: destul, toti cei care erau acasa la ora aceea.

Actul 1. Cheful
Pe la ora 18, sambata, incepe cheful. Strasnic, de pomina, manele, alcool, veselie, rasete si chicoteli. Ce sa mai zic, o veselie nemaivazuta. Paranghelie. Imi vad linistit de treburile mele, ma gandesc ca se mai distreaza omul, sa le fie de bine!

Actul 2.Scandalul
Pe la ora 20, incep sa aud cam multe usi trantite. Imi zic, in sinea mea, se incinge cheful. Dau televizorul mai tare. Numai ca televizorul nu face fata urletelor. Cred ca asa urlau ostenii la Rovine. Nu pot zice cu siguranta, ca n-am fost acolo.
Mai fratilor, si da-i si lupta si alearga si tranteste. Dincolo se duceau lupte grele. Imi folosesc puterea de deductie (ca imi era lene sa ma ridic de pe canapea, ca sa imi folosesc vazul) si concluzionez ca tanarul ii dadea pe toti cu capul de pereti.
Sotia, miloasa din fire, ma intreaba daca nu intervin. Zic “nu, de ce? pare ca se descurca foarte bine si de unul singur!”. Bine, pana la urma, ma ridic sprinten de pe canapea, fac 2-3 flotari si cateva intinderi si…sun la politie. Ca doar nu era sa ies la nebun, pe casa scarii. Inarmat cu ce? Cu argumente? Sa il dau gata cu puterea mea de convingere? Oricum, deja fusese reclamat “cazul” asa ca, apelul meu, s-a dovedit a fi futil (nu e un cuvant urat, zau, doar pare asa).

Actul 3 (si ultimul).Politia
Si apare “organul”. Care organ, vine destul de slab, daca ma intelegeti. Adica fara intariri. Dupa rapiditatea raspunsului la apel, opinez ca organul se afla in spatele blocului. Sau, ma rog, prin perimetru. Deci fiind lipsit de oaresice vigoare, organul nu reuseste sa “aplice legea”. Juvele face in continuare scandal, se manifesta, baloseste clanta de la usa, se pune bine cu toti vecinii, ce sa mai vorbim, ii sparge pe toti. O reprezentatie magnifica (eat your heart out, Pacino). Apar si intaririle iar tanarul paraseste scena pe usa din fata, cu catuse. Mnoa, nasol, show-ul a fost destul de scurt, aplauzele au lipsit cu desavarsire si nici nu i-a chemat nimeni la bis. Am senzatia (si spaima) ca asta mic, Tarzan, se intoarce la noapte si da o reprezentatie in nocturna. Atunci sa vezi bairam!

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • artistu
    19 martie 2009 at 10:48 AM

    Eeee, hai ca a fost tare! Insa data viitoare fa si poze, ca cica astea fac cat 1000 de cuvinte! 😉

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

CA SA…CE?!

3 februarie 2008

PPx