„Moo – zeul” nimanui


In urma publicarii articolului de ieri referitor la prioritatile Muzeului Orasului Oradea in vreme de pandemie, se pare ca situatia e mai complicata decat pare la prima vedere. 

Angajatii Muzeului au formulat o serie de sesizari oficiale si acuza conducerea ca, de fapt, profita de contextul starii de urgenta trimitand acasa “indezirabilii” pentru a putea rezolva in liniste aspectele cu potential de conflict.

O parte dintre acestia au trimis Consiliului Local Oradea dar si Prefecturii Bihor o sesizare privind unele aspecte de legalitate ale proiectului de Hotarare a Consiliului Local referitoare la organizarea concursului pentru ocuparea functiei de manager. Intre timp proiectul a devenit Hotarare si a intrunit voturile consilierilor locali. In principiu, asa cum sesizeaza si presa din Oradea, angajatii contesta “croirea” regulamentului de concurs dupa “chipul si asemanarea” doamnei Angela Lupsea prin adaugiri la articolele de lege referitoare la acest tip de concurs, adaugiri care par menite sa favorizeze doar o anumita persoana si sa elimine din start concurenta.

Puteti citi aici sesizarea angajatilor semnata de Dumitru Noane – muzeograf, Cristina Puscas – muzeograf, Augustin Tarau – muzeograf, Cristian Negru – bibliotecar, Imre Zoltan – sef birou Arte Vizuale.

Tot angajatii Muzeului sesizeaza ca, in fapt, Muzeul nu are Director si se intreaba cine i-a trimis in somaj tehnic si pe ce baza legala. 

Angela Lupsea a fost numita director interimar al Muzeului Orasului Oradea in luna noiembrie 2016 prin HCL Oradea nr. 799.  “Art.1. Se aprobă numirea doamnei Lupșea Angela în funcția de director interimar al Muzeului Cetății și Orașului Oradea, până la finalizarea acreditării Muzeului Cetății și Orașului Oradea.”

Acreditarea a fost confirmata prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 3126/2019 in luna noiembrie 2019. „Art. 1. – Se acreditează Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, cu sediul în municipiul Oradea, județul Bihor.”

De la acea data (13 nov 2019), conform HCLO 799, mandatul doamnei Lupsea a luat sfarsit pentru ca s-a indeplinit scopul pentru care a fost dat. Angajatii se intreaba acum care este baza legala a continuarii activitatii doamnei Lupsea in cadrul acestei institutii si, prin urmare, cine i-a trimis in somaj de fapt deoarece nu exista nicio Dispozitie/Hotarare a Consiliului Local Oradea prin care doamna Lupsea sa fie desemnata Director. Ar exista insa “un acord verbal al viceprimarului Florin Birta”. Ceea ce, din punct de vedere juridic, este egal cu zero. 

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

IMI PLACE ALEXANDRINA

7 iulie 2007

THAT IS THE QUESTION

19 noiembrie 2009

PPx