O NOUA PARCARE CENTRALA


Daca sunteti oradeni, probabil a ajuns si la urechile voastre vreo informatie despre scandalul iscat intre Prefectura si Primarie in privinta regulamentului de parcare din municipiul nostru drag. Conflictul se va incheia, probabil, in scurta vreme si lucrurile vor intra, din nou, in anormal iar cetele de “hingheri auto” ale municipalitatii vor actiona cu si mai multa voiosie pentru amendarea zurbagiilor care nu doresc sa plateasca taxa de parcare.

Intre timp, Primaria a gasit o solutie ingenioasa si a inaugurat o noua parcare fix in buricul burgului: in cladirea Bazarului ce desparte strazile Madach Imre de Republicii. Ar putea fi o gluma, ar putea fi…

photo

Stim cu totii pasajul din cladirea Bazarului, un spatiu insalubru si vesnic ocolit de cei care se ocupa de curatenia din zona centrala a orasului. Anul trecut m-am bucurat cand am citit in oficiosul Primariei ca un crestin s-a indurat de spatiul cu pricina si-l va scoate din ruina. In 6.09.2013, Administratia Imobiliara Oradea trimitea Consiliului Local Oradea un raport de specialitate (numarul 17558) prin care propunea extinderea spatiului comercial alaturat in spatiul pasajului cu suprafata de 99 metri patrati ca urmare a unei cereri de inchiriere (nr 15604 din 7.08.2008) din partea dnei Panea Maria (proprietara restaurantului Casablanca, alipit spatiului pasajului). Practic, chiriasul ar urma sa amenajeze spatiul respectiv ca si cafenea si punct de informare turistica iar in schimbul investitiei ar urma sa foloseasca spatiul respectiv pe o perioada de maxim 20 de ani, proportional cu valoarea lucrarilor.

Consiliul Local Oradea, cu “unanimitate pentru”, stabileste ca asa va fi si consfinteste intelegerea cu nr 655 din 9.9.2013. Si, de-atunci incoace, pasajul din Bazar e in starea pe care o stim si este folosit, zilnic, ca parcare gratuita. Spun asta pentru ca eu parchez zilnic pe Madach Imre, peste drum de respectivul pasaj.

M-am uitat si eu in respectivul raport de specialitate (link) si in respectiva hotarare a Consiliului Local (link) si am urmatoarele nelamuriri:

–          Nu este specificata nicio data pana la care trebuie finalizata investitia si reabilitarea spatiului.

–          Nu este specificata nicio valoare minima sau maxima a investitiei si nicio modalitate prin care aceasta va fi atestata, verificata si luata in calcul la stabilirea perioadei in care chiriasul va sta acolo.

–          Cate “centre de informare turistica” ne trebuie in zona asta, avand in vedere ca mai exista unul pe partea cealalta a teatrului?

In conditiile descrise mai sus, ghici cat va costa investitia si pe cati dintre cei 20 de ani se va intinde amortizarea ei?

Sa nu ma intelegeti gresit, eu (probabil si voi) ma bucur daca se reabiliteaza inca un spatiu frumos din zona centrala a orasului si mi-e indiferent cine face asta. Dar ma enervez cand vad atata diletantism si atata nepasare, chiar daca e vorba de un mizilic ca si acesta.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • soso
    16 februarie 2015 at 5:16 PM

    aiurea se circula datorita noii parcari care se construieste

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx