Pohta ce-am pohtit


Daca planetele se vor alinia cum trebuie, Oradea are toate sansele sa castige un nou top pe storia.ro drept “orasul cu cele mai plimbarete statui”. Ieri, Consiliul Local (doar cu votul consilierilor PNL) a hotarat inlocuirea lui Mihai Viteazul cu Ferdinand.

Sa analizam un pic fisa de miscare a mijloacelor fixe din patrimoniul orasului: Ferdinand nu va fi in Piata Ferdinand ci in Piata Unirii, Mihai Viteazul nu va merge in Parcul Mihai Viteazul ci in Piata Emanuil Gojdu iar Emanuil Gojdu (reintors din exilul din buruienile Strandului Iosia) nu va fi in Piata Emanuil Gojdu ci in Parcul 1 Decembrie. Probabil, in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, consilierii vor decide ca se impune dotarea statuilor cu tahograf si rotile astfel incat sa fie mutate facil oricand se impune. Nu stiu de ce nu se organizeaza chiar si o caravana a statuilor, sa fie mutate lunar prin cartiere, sa le vada tot poporul.

In alta ordine de idei, e o perioada buna pentru statui la Oradea: 491 000 lei statuie Iuliu Maniu, 590 000 lei statuie Rimanoczy Kalman Jr, 270 000 lei statuie Bratianu, 10 000 lei statuie Roman Ciorogariu, 10 000 lei statuie Radu Demetriu. Alti 54 000 lei pentru studiul dedicat statuii lui Ferdinand iar 900 000 de lei sunt in stand by pentru ca proiectul cu statuia Centenarului de la capatul podului cu acelasi nume s-a dovedit a fi un esec.

Glumim, glumim dar…intr-o astfel de situatie, cand joci miuta cu simbolurile unei comunitati, cred ca ar fi necesar sa fie intrebata si comunitatea ce isi doreste. Stiu, necesita timp si poate nu ne plac raspunsurile. Dar, deh, asa se fac lucrurile prin alte orase europene cu care nazuim sa ne punem pe picior de egalitate.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

I HAVE A DREAM

24 februarie 2007

CAUTARI INTELIGENTE

15 februarie 2009

WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS

10 februarie 2010

PPx