POLITIA E CU NOI!


Intr-una din noptile trecute “ardeam un cui”, la geam. Pentru cei care nu inteleg “terminologia”: cui = tigara (din aia de face rau la plamani, dinti si, in general, la orice). Si cum stateam eu asa, plictisit si meditam la nemurirea sufletului observ un tanar, genul sapca si pantaloni lasati in vine. Si tanarul…vine. Lojic, nu? Mersul tanarului este insa intrerupt de ragetul motorului…unei dacii, Solenza sau Nova, nu m-a interesat modelul. M-a interesat insa numarul de inmatriculare: MAI. Din masina sar alti doi tineri, la fel, cu sapca si bracinari. Fara formalitati, astia doi de venisera cu dacia, il interpeleaza pe “periculosul” pieton:
-Ba, vino incoace!Suntem de la politie.
Asta mic, l-am vazut galben, pe intuneric.
-Ddda’…ce-am facut?!
-Ba, vino incoace! Ce cauti noaptea, pe strada?
-Pai, paaai…aaa…ma duc si eu acasa, am fost la un biliard.
-Asa deci….dar acte ai?
-Pai n-am, le-am uitat acasa.
-CNP-ul il stii?
Si dialogul continua, in acelasi stil. Asta mic era din ce in ce mai panicat, mai avea un pic si dadea in balbaiala. Aia doi, de la politie, aveau impreuna ani cati am eu. Si eu n-am multi. Fara preaviz, “infractorul” e intins pe portbagajul masinii si e perchezitionat. Ii scot astia gumele din buzunar si apoi i le dau inapoi. Evident, cu sfatul pertinent: sa nu mai umbli noaptea pe strada, fara acte la tine. Si se urca in masina si pleaca. Si o taie si tanarul printre blocuri de ziceai ca e Gabi Szabo. Cred ca a batut pana acasa cateva recorduri olimpice la sarit garduri vii.
Eu am terminat tigara si am meditat la urmatoarele aspecte:
– Ce fel de politisti erau astia? Aratau de parca au terminat Academia la seral. Adica, e asa foame pe la minister ? Ca daca se luau de unul ceva mai solid, ii batea ala pe amandoi, cu o mana legata la spate.
– De unde si pana unde ferocitatea asta de organ care aplica legea? Am mai avut si eu de-a face cu politisti prin alte tari si n-am intalnit atitudinea asta de Tarzan in jungla pe care o au “organele” noastre. Adica poti aborda un cetatean cu calm si profesionalism, indiferent de scopul cu care il opresti din drum. Cum adica, ce-s alea??
-Ce pericol social reprezenta prapaditul ala de se speria si de umbra dirigintei? Si ce i-a manat in lupta pe politisti?
-Ce reactie as fi avut eu (sau voi) in aceasta situatie ? Eu garantez ca nu ma lasam pus pe capota si perchezitionat, fara niciun motiv. Sigur se lasa cu scandal si cu un cap spart (posibil al meu). Gresesc sau trebuie sa stam ca oile si sa ne lasam abuzati?

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

3 comentarii

 • Ovidiu
  31 martie 2009 at 9:39 PM

  Problema e urmatoarea: fiecare politist are procent din fiecare amenda, asa ca de fiecare data cand te pot arde la buzunar o fac cu cea mai mare placere(ei). Scrie un om patit 😀

 • Flavius Bunoiu
  4 martie 2009 at 7:30 PM

  da, intr-adevar, spaimosul parea capabil de niste crime oribile…sa ne bucuram ca „ochiul vigilent al statului” l-a oprit inainte sa faca paguba in saracia noastra.
  :))

 • hadean
  2 martie 2009 at 11:31 PM

  băieţii erau de la crimă organizată, ei se îmbracă aşa, „casual de noapte” şi ies la vânat aurolacii care ies din cluburi. prind câte unul spăimos care chiar dacă n-are iarbă la el spune că are acasă sau că ştie pe unu’ care are. li uite aşa apare o ştire la tv cu un flagrant organizat în urma unei activităţi laborioase blababablaice şi mai nu ştiu cum. no.

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

JE M’APPELLE NICHOLAS…

5 decembrie 2007

GUEST POST

27 noiembrie 2009

CLIENTUL NOSTRU…

29 martie 2011

PPx