PUBLICUL „TINTA”


Faceam promovare la un festival, n-are importanta care. Identitate vizuala, site, blog, facebook, twitter, zeci de bloggeri, machete in ziare, advertoriale, reviste de timp liber, spoturi radio, video, emisiuni tv, zeci de bannere, QR codes, conferinte de presa, newsletter, pliante, afise, badge-uri, tricouri, un grafitti de zeci de metri patrati in centrul orasului, campanie inceputa cu luni de zile inainte de eveniment…cred ca mai aveam un pic si colantam si maidanezi!

Si ma opresc la o cafea cu niste prieteni si niste prieteni ai prietenilor. Vine vorba si de festival. Zice un prieten al unui prieten:

-Bai, eu nu stiu cum promovati chestiile astea, eu nu am vazut nimic pe niciunde, n-am fost la niciun spectacol!

-Pai, zic eu, asculti radio in masina, acasa?

-Nu prea, ma enerveaza ca vorbesc aia non stop, spun numai “balarii” si e plin de publicitate. Mai degraba ascult mixaje.

-La tv te uiti?

-Ma mai uit, cand apuc, seara, la stiri. In rest se uita al mic la desene animate, nu stiu cum sa-l dezvatam.

-Ziare cumperi, citesti?

-Cine naiba mai da bani pe ele, e totul pe net acum, gratis. Intru pe Hotnews sau pe Realitatea si vad tot.

-Bine, ai facebook, twitter, citesti bloguri?

– Nu stiu ce-i ala “tuiter”. Am facebook, mi l-a facut nevasta-mea, ea sta acasa cu ala micu’ si se plictiseste, pune poze cu bratari si bijuterii din astea, hand made, le face ea. Si se joaca ceva jocuri. Tot se plange ca a ramas fara “vieti”. Bloguri…e unul Tolontan, ala le mai zice bine si mai intru cand imi aduc aminte.

-Prin oras umbli ziua cu masina, umbli mult, prin ce zone?

-Umbla dracu’, abia am timp sa beau cafea la pranz si sa “pipez” 2-3 tigari, trag astia de noi la banca de ne rup, am capul “full” numai de raportari.

-Si in timpul liber ce faci?

-Pai, mai stau si eu cu al mic ca sa iasa si nevasta-mea cu prietenele sau merg la un meci si o bere, cu prietenii, mai mergem la socri, la masa, din astea…

-Stii ce, prietene, poate e mai bine asa! In conditiile astea, daca ieseai la vreun spectacol, exista riscul sa te sperii naibii de alti oameni prezenti acolo!

imagine

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

JE M’APPELLE NICHOLAS…

5 decembrie 2007

GUEST POST

27 noiembrie 2009

CLIENTUL NOSTRU…

29 martie 2011

PPx