TAXA DE CAINE


Am mai spus eu de multe ori ca e mare gradina Domnului si ca multi sar gardul La fel, am mai spus ca m-am mutat de multe ori in viata asta. Teoretic, nimic nu ar trebui sa ma mai ia prin surprindere atunci cand vine vorba de apartamente date sau luate in chirie si de (b)locatari. Numai ca nu e asa. Azi mi-am manifestat si eu interesul pentru lista de cheltuieli. In definitiv stau aici de cateva luni, ar trebui sa platesc si eu intretinerea, nu? Buunn, si cum descifram eu “champolian” scrisul de mana al administratorului de bloc care decretase cat are fiecare “foncirea”, imi cad ochii pe o coloana din tabel: “taxa de caine”! Hait, asta ce taxa o mai fi? Am zis eu in sinea mea, sine care, de obicei, nu se manifesta verbal ci doar cognitiv. Deci cognitiv am purces si eu catre lift, gandind adanc la utilitatea si la insemnatatea unei astfel de taxe. Iata, am numeroase nelamuriri legate de taxa de caine:

Din fericire (sau nu), avem in bloc (am dedus eu din tabelul cu foncirea) un singur proprietar de caine. Desi as putea sa jur ca am vazut vreo 2 sau 3. Sau aia minusculi nu se iau in calcul? Daca ai un bichon, nenea administratorul ti-l taxeaza la 0,5 caine? Sau cum procedeaza? Nu radeti, treaba e extrem de serioasa!
Daca nu declar cainele la asociatie, mi-l taxeaza pausal?
Cum s-a ajuns la masura instituirii unei astfel de taxe? S-a constituit legal o Mare Adunare a Locatarilor? S-a votat secret, cu bile albe si negre?

Exista un sindicat al cainilor? Patrupedul poate sustine, in plen, un punct de vedere?
Se da factura si chitanta pe suma incasata? Cum s-a stabilit cuantumul taxei? In functie de apa bauta de latrator din vasul de toaleta? Pai, sa ii puna repartitor cainelui, si la intrare si la iesire, sa nu ne “faca” la consum. Doar stim cu totii de ce e in stare un caine. De aici si expresia “in nemernicia mea de caine turbat, am muscat mana stapanului…”.

Anyway, efectul acestei taxe este tulburator. Vecinele de care ziceam mai sus, au ales o metoda bizara de a evita declararea cainelui in cartea de imobil: atunci cand ies cu el la plimbare, il imbraca in hainute viu colorate. Cainii de la mine din bloc au pulover sau vestuta si unii au si fular si caciulita. De buna seama ca avem un administrator tare miop daca se lasa pacalit de cacealmaua asta ieftina. Altfel, orice om cu vedere normala poate sa isi dea seama ca la capatul lesei extensibile se afla un caine.

Etichete: , , ,
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • anda
    30 iunie 2016 at 3:03 PM

    si totusi un caine latra.
    cand vrea el, la orice ora din zi sau din noapte, caci animalutele nu au discernamant, deranjand pe ceilalti. mi se pare normal sa taxezi proprietarul, caci acel catel nu deranjeaza doar fonic, femeia de servici face curat dupa el, caci multi proprietari sunt nesimtiti si nu strang dupa animalutul lor, apoi consuma , iar in urma raman deseuri pentru care firma de gunoi ridica resturile menajere etc

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

MAREA LEHAMITE

28 noiembrie 2007

FASOLICA DIN DECEMBRIE

26 noiembrie 2009

PPx