UNU’ DE LA NOI, DIN SAT


Hadeanu’ e unul dintre putinii oameni care se incapataneaza sa ramana prieteni cu mine si unul dintre si mai putinii care mai da cate un telefon, din cand in cand, fara scopul de a intreba sau a cere ceva ci doar asa, ca sa vada ce mai fac. M-am bucurat pentru alegerea lui in juriul emisiunii de mare angajament la care eu n-aveam niciun motiv sa ma uit asa ca, din toamna incolo, Pro-ul se poate lauda ca a mai crescut in audiente pe urban, 35+, studii superioare, venituri medii spre deloc.

Eram la o intalnire si mi-a trimis prietena mesaj ca Hadeanu’ e la maMaruta si povesteste de Oradea si de fasolea noastra pantagruelica, de 2000 si ceva de portii, facuta de 1 decembrie ( 2009 sau 2010, ma lasa memoria). Asa ca am cautat niste poze “de arhiva” si mi-am adus aminte apoi si de restaurantele pe care le-am batut impreuna ca sa facem cronici culinare pe care sa le publicam in revista pe care o pastoream eu atunci. Ca asa citisem prin alte “almanahe”, cu pretentii, ca e de bun-gust sa ai si o cronica din asta, culinara. Si mi-am amintit si de gratarul urias pe care m-a pus sa-l fauresc la un mester local ca sa rupem papila gustativa a oradeanului la nu stiu ce alt eveniment si pe care n-am mai apucat sa-l folosim.

Si ma mai gandesc cat de usor e sa-i influentezi pe cei din jurul tau prin ceea ce faci zi de zi si cum poti adauga (sau scoate) caramizi din drumul unui om, chiar fara sa vrei. Eu sper ca i l-am facut mai usor prietenului meu chiar daca nu ma gandeam nicicum la asta pe vremea aceea. Si, probabil, nici el. Nu ca mi-as asuma vreun merit ca doar nu eu am trudit in locul lui in bucatarie in toti anii acestia. Doar constat, iarasi, cat de importanti sunt cei de langa tine si imi/va confirm ca prietenii trebuie sa fie putini si adevarati. Da, stiu, Iuda avea un anturaj ireprosabil si uite unde s-a ajuns!

In alta dezordine de idei, noi (adica eu si alti fosti colegi de prin televiziuni si radiouri), pe-aci, prin sat, ne bucuram sincer de succesul prietenului nostru si promitem ca o sa-l facem sa sughita la fiecare cafea matinala bauta dupa emisiunea sus-amintita.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

Of, presa mea

20 noiembrie 2019

Cultura 2.0.2.0

20 decembrie 2020

AM REVENIT!

27 aprilie 2007

PPx