VIATA LA BLOC
Eu nu stiu ce ursitoare am avut dar sunt convins ca una dintre ele, la un moment dat, a zis: “Va sta in chirie, langa lift”. Si celelalte ursitoare au luat-o drept o gluma buna, au ras zgomotos si si-au luat linistite zborul pe matura (sau prin alta metoda de locomotie). Eu sunt aproape sigur ca asa s-a intamplat ca mie, daca mi-a aparut vreo “cumpana” in viata, de la femei mi s-a tras. Si sa stiti ca am verificat iar ursitoarele erau femei (dupa modelul “o ursitoare, doua ursitori). Deci, iaca s-a implinit profetia si, de cativa ani buni, fac ce fac si habitez in apartamentul vecin cu liftul. Care lift (daca nu as sti mai bine) as zice ca a fost inaugurat in Evul Mediu. Asa incat, chiar daca nu trebuie sa ma trezesc la al 6-lea cantat al cocosului, stiu précis cand pleaca vecinii la lucru. Pentru ca liftul, de obicei, e o instalatie veche de ridicat locatari care scartaie din toate suruburile. Liftul adicatelea, nu locatarii. Evident ca nu am solutie la aceasta problema. Variantele ar fi: dopuri in urechi sau o galeata de vaselina pentru ungerea batranelor articulatii ale rudimentarului mijloc de menajat picioarele obosite.
Un alt aspect al locuitului la bloc este…tananana…ati ghicit, repartitorul de la calorifer. Care, in umila mea parere de chirias de aproape un deceniu, este cea mai proasta idée pentru un locatar. Suntem prizonieri, in propriile apartamente, ai repartitoarelor. Cum ai deschis un geam sau o usa de la balcon…e ca si cand ai da foc la o bancnota de 10 lei. Plus ca nu inteleg niciodata cum se calculeaza consumul si alte cele. De aia nu inteleg nici factura dolofana de la caldura pe luna decembrie, in conditiile in care am si fost plecat vreo 2 saptamani iar caloriferele au stat inchise. In ritmul asta, atunci cand o sa primesc factura de pe ianuarie o sa vorbesc singur prin casa si ma voi inchina cu trei maini. Recomand ceaiul de tei sau alte calmante prescrise cu factura. Eu ma descurc cumva dar saracii pensionari care au doar tensiunea mai mare decat factura, ei ce fac?
Ma zbat sa gasesc si cateva avantaje in locuitul la bloc. Cum, de exemplu, am un coleg care locuieste intr-un bloc unde a avut ocazia sa participe la reconstituirea unei batai intre doi vecini, concubini. La mine in bloc nu e atat de funny.
In fine, cum e la voi in bloc?
uuuh, ca tot veni vorba de stat in camin, mi s`a cam facut dor! poate pentru ca am prins 3 ani in Hasdeu Camin XIV 😛 de „stat” la bloc nu pot sa ma pronunt deoarece locuiesc la casa, insa viata de student vero must be la camin. ;o)
sincer, vreau sa fac si doctorat. tot in cluj (sunt din oradea, pe jumate olteanca 🙂 ) si cred ca tot caminul ma paste…
Eu stau in camin studentesc si as vrea sa stau la bloc…:|, ca deja de 5 ani de stat in camine (facultate + master) mi s-a urat, dupa cum se zice.
…vezi sa nu mai faci si doctorat.tot la camin! :))
Sunt de acord, Ciobi e naspa! LOOOOL
Săr-na!
Blocul nostru este un bloc foarte frumos. Blocul are patru etaje şi 19 apartamente… din păcate locuite. La parterul blocului este un coafor, care este şi sub bucătăria noastră. De când s-a deschis nu mai avem nevoie de radio.
Frumusetea blocului sta în amenajarea interioară a scării. Fiecare copil şi-a însemnat teritoriul cu spray, cui sau alte obiecte. Este foarte frumos să vezi câtă cultură au aceşti copiii.
Blocul nu este acoperit corespunzător din pricina vecinului Csabi (a se citi Ciobi) de la patru. El vrea să-l plătim şi pe el pentru a putea acoperi blocul. Ciobi, eşti naşpa! Ţie îţi place să navighezi la parter când plouă afară? Nouă nu!
Acesta este blocul meu.
Săr-na!