VOTAM CULTURA


Fiind campanie electorala, toti candidatii se intrec in declaratii in legatura cu subiecte de larg interes, menite sa stranga voturile electoratului. Subiecte de genul: cancer, bebelusi, protectie sociala, turism, investitii, calitatea vietii, etc.

De exemplu, domnul Pasztor Sandor, candidat la sefia CJ Bihor, ne impartaseste viziunea sa culturala, printr-un advertorial intr-un ziar local:
„…trebuie create proiecte culturale de amploare internaţională. Ne trebuie un festival de vară impozant, unde turiştii din Băile Felix sau din alte zone să dorească să participe. Azi care e oferta noastră? Sunt doar proiecte segmentate pe instituţii. Adunându-le sub un brand comun, creăm o vizibilitate mare pentru toate aceste evenimente. Ne trebuie un festival al vestului, un West Fest, un brand doar al nostru…”

Planuri marete dar…cum stam cu faptele? Pentru anul 2012, Consiliul Local Oradea a prevazut un buget al orasului cu cheltuieli de 1.030.199.360 lei. Din aceasta suma, 343.200 lei sunt destinati finantarii proiectelor culturale din sectorul ONG iar 555.000 sunt destinati finantarii proiectelor culturale desfasurate prin Casa de Cultura. Deci, capitolului cultura ii revine „partea leului” de…0.8% din bugetul total al orasului. Ce-i drept, suma respectiva o depaseste un pic pe cea alocata „deratizarii, dezinsectiei si combaterii larvei miniere” la nivelul Municipiului Oradea.

In 9 februarie 2012, la sedinta Consiliului Local Oradea (din care facea parte si domnul Pasztor Sandor) domnul Fleisz Ioan a propus marirea bugetului ONG-urilor din zona culturala cu 0,1%. Propunerea sa a „cazut” cu 4 voturi „pentru” si 21 de „abtineri”. Adica nu a strans nici macar voturile consilierilor propriului partid.

Dar, desigur, sa vorbim despre cultura, acum, in campania electorala…ca doar nu ne doare gura!

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

PPx