Cultura 2.0.2.0


In urma reducerilor de personal din cultura bihoreana decise azi de Consiliul Judetean Bihor, produsele culturale locale vor trebui adaptate noilor organigrame in spiritul reducerilor si economiilor de cost vizate. Astfel, se propun urmatoarele restructurari si modificari cu efect imediat:
– Trupa Liliput a Teatrului Szigligeti: in loc de “A három kismalac és a farkas” (Cei trei purcelusi si Lupul) va pune in scena varianta “A kettő kismalac és a farkas” (Cei doi purcelusi si Lupul), un purcelus e musai sa plece. Pentru pastrarea echitabilitatii, rentabilitatii si nediscriminarii etnice (fie ea si pozitiva), Lupul va fi jucat de domnul Farkas, fochist angajat cu jumatate de norma. Este si maghiar si stie si cu suflatul.
– Trupa Arcadia a Tetrului Regina Maria va oferi in stagiunea viitoare spectacole cu urmatoarele titluri: “Frumoasa dar si Bestia” (ambele personaje putand fi jucate de un singur actor, de sex feminin, la fel ca in orice casnicie). In acelasi timp, in spiritul economiei, spectacolele “Povesti populare maghiare” si “Povesti populare rusesti” vor fi unificate intr-un singur spectacol intitulat “Povesti”, exact ca in viata reala, unde oricum nu mai stim care-s ale lui Putin si care sunt ale lui Orban.
– Ansamblul Crisana va oferi publicului meloman si pasionat de folclor din Bihor (dar si conducerii CJ Bihor) doar doua spectacole adaptate pe aceleasi motive traditionale, coregrafie cu bataie pe picior: “Drag mi-i cantecul, nu job-ul” si “Job si cantec romanesc”.
– Trupa Iosif Vulcan a Teatrului regina Maria va pune in scena “Nu credeam sa invat a munci vreodata”, spectacol lectura din organigramele si Hotararile Consiliului Judetean, doar cu actorii care vor parasi trupa in curand. Restul trupei va pregati premiera pentru “Sunetul preavizului”, o adaptare scenica dramatica dupa “Sunetul muzicii”, in care guvernanta Maria afla ca va trebui sa se intoarca la manastire, la maica stareta, pentru ca este concediata de Georg von Trapp din cauza timpurilor grele. Ca urmare, copiii, izolati in castel si fortati sa urmareasca telescoala pe tablete venite de la Guvern, dezvolta cariere prolifice ca programatori in programul Make IT in Oradea (2 dintre ei), 1 ajunge curier la Glovo, 2 pleaca in Spania si voteaza ulterior cu AUR iar ultimii doi, cei mai mici, sunt in continuare acasa, cu alocatie.
– Revista “Familia”, proaspat mutata in sala de lectura a Bibliotecii Judetene din Oradea, isi va schimba denumirea in “Famiglia” si va fi finantata (partial) si coordonata editorial de APTOR. Din motive de marketing, se va axa pe publicarea de ode (in metru modern) si advertoriale cu influenceri si va avea profil de Instagram sprijinind astfel turismul din judetul Bihor.
– Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor va fuziona cu Scoala de Arte Francisc Hubic si va purta denumirea de “Centrul Cubic”; numit asa pentru ca toti angajatii ramasi vor avea loc intr-un singur birou si se vor muta in centrul orasului, intr-un nou spatiu modern, pavat cu piatra cubica, porfir din Italia, pus cu generozitate la dispozitie de Primaria Oradea care, iata, demonteaza astfel acuzele ca nu investeste in cultura.
– Muzeul Tarii Crisurilor va continua proiectul de real succes “Adopta o vietate de la MTC”, ocazie cu care va fi creata o diorama speciala in care vizitatorii (dar si cei mici) vor putea vedea cum traiau, cum munceau si ce obiceiuri aveau salariatii muzeului din alte vremuri. Vietatile care vor putea fi adoptate urmeaza sa fie stabilite de catre managerul general dupa votarea organigramei la CJ. Expozitia de tarantule va deveni permanenta si va fi extinsa in birourile vacantate.
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

POATE CA…

22 august 2008

HAI PA, ROMANIA!

18 decembrie 2009

AM FOST INSCAUNAT

8 aprilie 2011

PPx