DE CE URAM NUNTILE


Intr-un oras mare si necunoscut, socializarea este importanta. Ca muncesti sau esti ocupat ziua, e o treaba. Dar seara, te apuca pandaliile de plictiseala. De aia zic, m-am bucurat cand mi-a zis un prieten din Oradea “ma, vineri sunt la Bucuresti ca am o nunta sambata si numa’ bine, vineri seara iesim ca feciorii, in oras”. Deci am ajuns acasa de la cursuri, am dormit una bucata ora si mi-am si pus ceasul sa sune ca nu cumva sa ratez eu intalnirea cu omu’ din cauza de prea mult somn. La 7 seara trecute fix, pun mana pe aparat si il sun. Prietenul, pe care il vom denumi, de aici incolo, simplu “prieten” (pentru ca vrea, o sa vedeti de ce, sa ramana anonim) raspunde:

Ce faci, focaaa, n-ai ajuns? Esti inca in trafic?
-Mda, ma, sunt pe drum.
-Pai si la cat ajungi? Mai iesim? La cat ai plecat din Oradea?
-Ma, zice el, nu prea cred ca mai iesim ca a trebuit sa ma intorc, s-a intamplat ceva cand eram pe drum…

Mie mi-a stat inima in loc; nu reactionez bine la situatii din astea, e ca si cand te intalnesti cu un prieten pe care nu l-ai vazut de multa vreme, il intrebi de una, alta, ce-i mai face nevasta si el iti zice ca aia taman l-a parasit pt cel mai bun prieten al lui. Iti dai seama, e jenant si te injuri singur, in gand, ca ai deschis subiectul.

-Ce s-a intamplat, ma? Ma gandeam déjà, in mintea mea, o fi cazut copilu’, or fi intrat hotii in casa…mnoah, scenarii din astea apocaliptice…
-Ba, zice el, ajunsesem pe la Sighisoara si l-am sunat pe viitorul mire, asta la care mergem la nunta, sa-l intreb la ce hotel trebuie sa ajungem, care e adresa…
-Si ce, nu-mi zi ca nu se mai insoara, hohotesc eu la telefon!
-A, nu, faza e ca se insoara…numa’ nu weekend-ul asta…ci saptamana viitoare!! Numai ca eu nu m-am uitat bine pe invitatie!
-Cum, ma, si te-ai urcat in masina si ai mers ca dovleacul juma’ de tara???
-Da, ma, l-am si sunat pe om sa ii spun ca m-am tuns, m-am ras, m-am pregatit. Cel mai tare e ca viitoarea nevasta s-a panicat si s-a apucat sa caute prin casa invitatiile trimise acum un an, sa vada daca nu cumva or fi gresit ei data nuntii si sa se trezeasca cu toti invitatii pe cap, weekend-ul asta.
-Pai si ce faci acum?
-Ce sa fac, am vizitat Sighisoara si ma intorc la Oradea, mai vin si saptamana viitoare, ca o fi cu noroc!

Si uite de aia stau eu in casa, inca un motiv sa urasc nuntile.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx