EVENIMENTELE LUNII MAI 2012


Nici bine nu s-au copt ciresele de mai si deja anuntam meniul de evenimente al lunii (macar o parte din el pentru ca urmeaza un update imediat ce primim cateva confirmari). Se anunta o vara fierbinte din punctul de vedere al concertelor si manifestarilor de tot felul astfel incat oradeanul obisnuit se va putea „delecta” cu tot felul de evenimente croite dupa gustul si buzunarul sau.

Astfel, ne grabim sa dam startul distractiei de vara cu primul concert in aer liber organizat de Casa de Cultura in anul acesta iar apoi ne retragem in sala pentru o noua seara de magie jazz, de data aceasta mult mai bland si mult mai calm desi la fel de improvizat si de neasteptat ca si evenimentele din luna precedenta.

9 mai 2012, parcarea din strada Independentei, ora 19.00,  Ziua Europei si Ziua Independentei, concert in aer liber, Meda Music, Red Wine, Anda Adam, Puya, Dj Optick.

La 9 mai 1950 s-a facut primul pas in directia crearii Uniunii Europene de astazi. La Paris, in acea zi, pe fundalul amenintarii izbucnirii unui al treilea razboi mondial in Europa, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a citit in fata presei internationale o declaratie prin care chema Franta, Germania si alte state europene sa-si puna in comun productiile de carbune si otel, asezand astfel piatra de temelie a unei federatii europene.

La 9 Mai 1877, Adunarea Deputatilor a proclamat Independenta de stat a Romaniei, deschizand drumul spre recunoasterea internationala a dreptului natiunii romane de a-si decide singura soarta. Mihail Kogalniceanu declara, in Parlament, ca suntem „in stare de rezbel”, ca suntem „dezlegati de legaturile noastre cu Inalta Poarta si prin urmare suntem independenti, suntem natiune de sine statatoare”.

 14 mai 2012, Posticum, Oradea, str Teiului 26, concert jazz Lucian Ban & Mat Maneri, Deco Heart.

Cei doi vin in Romania cu un proiect frumos, numit Deco Heart. Mat Maneri ne va impresiona la viola si asteptam multe de la un nominalizat la Grammy in 2006 pentru „cel mai bun album alternativ”. Lucian Ban este pianistul roman stabilit in New York si nominalizat in 2005 si 2006 drept „best european jazz musician”. Spectacolul este organizat in colaborare cu Muzica De Vest iar biletul costa 15 lei.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

MAREA LEHAMITE

28 noiembrie 2007

FASOLICA DIN DECEMBRIE

26 noiembrie 2009

PPx