EVENIMENTELE LUNII MAI


Zic sa mai scriu ceva. Cate ceva. Sa nu mi se anchilozeze mintea, cum a zis astazi o prietena. Pentru ca scrisul implica si un pic de gimnastica a mintii. E adevarat, pentru unii nu implica nimic dar, ufff, noi nu facem parte dintre ei, nu? Deci azi, fu Ziua Tineretului, mult mai putin cunoscuta si bagata in seama decat Ziua Micilor. Ceea ce e ok. Asa am zis si noi si am “crosetat” un eveniment adresat, in general, tinerilor. Un workshop despre dezvoltare personala tinut de Ana Maria Udrea si o intalnire cu bloggerii oradeni plus o seara de poezie, intr-o cafenea mica si draguta. O sa vorbesc maine, probabil, despre acestea, ca sa nu scriu “fierbinte”.

Azi va rapesc timpul pretios ca sa va spun repede-fast-forward ca nu stam degeaba (noi, cei de la Casa de Cultura). Iata ce planuri avem:

In 9 mai se “serbeaza” Ziua Europei si, totodata, Ziua Independentei. Ziua Europei deoarece, in aceasta zi, in anul 1950, s-a facut primul pas pentru realizarea Uniunii Europene si Ziua Independentei pentru ca, la 9 mai 1877, Mihail Kogalniceanu declara, in Parlament, ca suntem „in stare de rezbel”, ca suntem „dezlegati de legaturile noastre cu Inalta Poarta si prin urmare suntem independenti, suntem natiune de sine statatoare”. Asta pentru cei tineri si nevrotici care stramba din nas ori de cate ori aud ca se aniverseaza vreo zi din asta dar, daca ii intrebi de semnificatie, cunostintele lor de istorie se intind in urma doar pana la nunta lui Pepe cu Oana.
Deci, daca e motiv de sarbatoare, sarbatorim. Duminica, in 8 mai 2011, in centrul orasului veti observa o scena pe care vor canta Bandidos, Delia si Narcotic Sound. Pe langa ei, altii si altele. La fel, vor fi prezenti nelipsitii mititei si berea racoritoare (si aliment).

Pentru cei carora nu le plac serbarile campenesti, am pregatit si alternative: luni, in 9 mai, pe holurile Primariei Oradea, cu acces gratuit, aveti la dispozitie o expozitie de arta fotografica. Amanunte aici.

Pentru cei care nu gusta nici acest eveniment, impreuna cu Rock Filarmonica Oradea, am pus la cale urmatoarele: o comemorare de 4 zile dedicata lui Lucian Blaga.
Se implinesc 50 de ani de la trecerea in eternitate a poetului-filozof LUCIAN BLAGA iar noi vom sluji acest eveniment prin patru spectacole deosebite care vor avea loc la Teatrul Arcadia din Oradea, la ora 19:30 p.m., intrarea fiind libera.
6 mai 2011 – „Remember Lucian Blaga” – Revista Familia (simpozion sustinut de Ioan Moldovan, Dan H. Popescu, Florian Chelu Madeva)
7 mai 2011 – „Catre Comitetul Central al PMR (sectia cultura si arta)” (recital – Eugen Tugulea, muzica – Florian Chelu Madeva)
8 mai 2011 – „Mut ca o lebada”(recital – Emil Sauciuc, Andrian Locovei, Ciprian Ciuciu, Alexandrina Chelu & Florian Chelu Madeva)
9 mai 2011 – „Nu sunt zeu, dar ies curat”(recital – Florian Chelu Madeva, Mircia Covaci, Cristian Midoschi si cvartetul „Intermezzo”, muzica: Florian Chelu Madeva & Cornel Cristei)

Va asteptam la oricare dintre aceste evenimente sau chiar la toate.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

DECIZIA DE A LUA O DECIZIE

21 februarie 2007

DATI O MANA DE AJUTOR

15 ianuarie 2009

SERIALE SI TIGARI

20 ianuarie 2010

PPx