EZER MESTERUL ZILEI


Cand omu’ isi scoate ultimii bani de pe card se gandeste, gospodareste, “astia trebuie sa imi ajunga pana la urmatorul salariu. Mie imi place sa cred ca sunt om, nu de alta dar asa am gandit si eu azi. Ca doar nu asteptam vreun nacaz care sa imi dea socotelile peste cap. Ma rog, eu nu-l asteptam dar el a venit; ca soacra care nu da vreun telefon ci numai te trezesti cu ea in pragul casei.

Am ajuns acasa si am constatat ca unul dintre calorifere s-a hotarat sa lacrimeze, conform slagarului “si caloriferele plang cateodata”. Cum operarea unui sistem termic de genul acesta nu este una dintre specialitatile mele (ca in cazul prezentat aici) am pus mana pe telefon si, cu strangere de inima si de portofel, am apelat “ezer mesterul”. Care, evident, este mai ocupat decat un ginecolog cu maini calde si unghii lacuite asa ca m-a repartizat la un aspirant al titlului de “ezer mester”, foarte ocupat si el, de altfel ca doar are pe cine sa semene (intre noi fie vorba, eu cred ca ei numa’ se dau “loviti”, sa poata trage de pret parand inabordabili, ca femeile).

In fine, dupa vreo 4-5 ceasuri de schimbat ibrice de sub calorifer si de obisnuit mental cu perspectiva iminenta a vizionarii “fundului de instalator” (aici introducem o pauza pentru intiparirea imaginii in subconstient) iata ca vine Mafalda caloriferelor, un Leonidas (la pensie) al elementilor. Intra furtunos in hol, imi lasa o gramada de namol pe jos (adica sper ca e namol) si isi tranteste cutia de scule langa usa:

-Care e problema, zice el taios, intrand in subiect ca o adolescenta in bucluc.

-Pai cred ca este robinetul, ca pe la cot nu curge, e uscata garnitura, zic eu mandru de capacitatea mea tehnica de analiza si sperand ca mesterul sa fie si el uimit si sa confirme cumva aptitudinea mea nativa de a diagnostica un calorifer suferind.

-Aaa, atunci e baivan (problema, pt necunoscatori) ca n-am robinet la mine. Si, oricum, am un masaj de facut asa ca nu pot sa stau. Credeam ca e ceva simplu, numa’ de strans un surub, ma lamureste el.

-Pai si eu ce sa fac? Cand il puteti repara?

-Cel mai probabil maine, pe la 4. Da’ sa va cumparati robinet, zice el culegand de pe jos cutia de scule si facand stanga-imprejur spre iesire.

Ce am inteles eu din acest happening: aparent, sa fii mester e o treaba…mare! Mesterul asta al meu este o persoana ocupata care merge la SPA si, in timpul sau liber (extrem de limitat, de altfel) mai strange cate un surub doar asa, just for fun, ca nu-si piarda dexteritatea, mai mult ca sa-si demonstreze lui insusi ca poate. Nu, nu umbla cu robineti dupa el ca nu ii place sa care greutati si nici nu merge el personal sa cumpere pentru ca este sub demnitatea lui. Dar iti poate indica un magazin aflat pe o strada de la mama zmaului, unde si-o intarcat necuratul pruncii, un magazin unde e marfa buna, nu chinezisme din alea ieftine care se strica mintenas. Pentru ca, nu-i asa, instalatorii sufera intens atunci cand sunt chemati si platiti de doua ori intr-o iarna ca sa schimbe acelasi robinet.

Ma rog, zilele astea nu ma pot enerva, numa’ rad, zgribulesc, mai trag o pufoaica pe mine si ma bag in pat: maine e o zi lunga, am – din nou- intalnire cu “ezer mesterul“ meu. Numa’ de n-o uita!

 

Etichete: ,
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

CEI 7 ANI…FARA CASA

20 septembrie 2009

ROMANII N-AU TALENT

21 februarie 2011

PPx