LUCRURI CARE N-AR TREBUI SA SE CHEME ASA


Declaratie de avere: ar trebui sa se numeasca simplu “declaratie”. Ca altfel, din moment ce declari ca ai luat un salariu timp de un an de zile, asta nu mi se pare o “avere”. Si nu vad de ce trebuie sa declari ca ai primit un salariu!

Proprie raspundere: exista cumva si raspunderea altcuiva implicata in toate situatiile in care apare sintagma asta? “Onorata instanta, dau acum o declaratie pe raspunderea vecinului cum ca…”

Ulei de bebelus: sunt aproape sigur ca uleiul de bebelus nu se obtine prin stoarcerea bebelusilor, dupa modelul uleiului de floarea soarelui care este obtinut din…floarea soarelui.

Patura sociala: nu stiu cum ar fi sa ma acopar…cu bogati, de exemplu. Bogatii tin de cald sau sunt gen pilota, nici prea prea nici foarte foarte?

Preafericitul: e putina gelozie si invidie in exprimarea asta, nu credeti? Cred ca era ok “fericitul” sau “suficient de fericitul”.

Proces verbal: daca e verbal…de ce il scriem? Nu e normal sa se numeasca “process scris”? Sau, si mai bine, “consemnare”?

Etichete: ,
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

2 comentarii

  • Hiksos
    9 iulie 2011 at 10:45 PM

    daca mai stii cine mai face miere sa imi spui si mie, ca nu inteleg de ce trebuie sa se cheme miere de albine…

  • Chris
    8 iulie 2011 at 8:28 PM

    „Preafericitul” – pai tu cum te-ai simti daca ai avea un „bujet” de… adica un numar cu multe zeroooooooouri? Nu ai fi PREA-fericit? Bineinteles, sa ai si un contabil bun.

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

PPx