STIU, II VOM SPUNE „STRATEGIE”!


Prin Consiliul Local Oradea “a trecut” ieri (21 iulie 2014) o hotarare despre care vom mai auzi, la momentul potrivit: cea legata de “strategia alipirii comunei Sanmartin la municipiul Oradea”. Spun “a trecut” pentru ca am vrut sa descriu mai plastic usurinta cu care se decid unele lucruri. Comicul situatiei a fost asigurat, de data aceasta, de consilierii UDMR care au reusit, nu se stie cum, sa voteze “pentru” cand, de fapt, ei doreau sa fie “impotriva”. Asa incat, hotararea de CL va fi consemnata cu “unanimitate pentru”.

Nu discut oportunitatea alipirii unei comune (cu tot cu satele componente) la un oras. O fi bine, o fi rau, altii sunt in masura sa se pronunte. Pentru mine, comicul situatiei vine din numirea pompoasa a celor 3 (trei) pagini scrise cu aceasta ocazie drept “Strategie”. Strategia pe care au votat-o ieri consilierii locali, strategia cu care se spera convingerea a mii de oameni sa fie de acord, la referendum, cu o propunere care le va schimba viata definitiv, strategia asta, doamnelor si domnilor, are trei pagini! Cu greseli de ortografie, cu paragrafe si cu multe promisiuni de genul “se va face, se va drege”. Nu ca as tine eu mortis sa citesc kilometri de text dar, totusi, o chestiune numita “strategie”, intr-un astfel de domeniu, cred ca ar merita o argumentatie mai serioasa, care sa depaseasca macar dimensiunea unui prospect de medicament. In cele trei pagini prezentate nu exista mai nimic: nu date, nu demografice, nu sondaje de opinie, nu analize sociologice, nu proiectii, nimic de genul acesta. Dar cred ca “la sat merge si-asa”, nu?

Etichete: , ,
Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • matilda
    25 iulie 2014 at 8:42 PM

    stai sa vezi cand s-or trezi fraierii de cetateni din Sanmartin ca au votat alipirea si peste noapte platesc impozite ca la oras, atunci sa vezi ce-i apuca damblaua, dar ghici ce ? prea tarziu :))))))))) de fapt, SINGURUL scop al „unirii” Sanmartinului cu Oradea este ca Balbajan sa puna mana pe banii comunei Sanmartin (pentru cine nu stie, e cea mai bogata comuna din Bihor, cu un buget anual de multe milioane de euro !), ca sa-i dea la Selina aiurea 😉

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

I HAVE A DREAM

24 februarie 2007

CAUTARI INTELIGENTE

15 februarie 2009

WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS

10 februarie 2010

PPx