CONSTRUIM UN TEATRU. DE COPII


UPDATE: Recunosc, cand am scris post-ul de mai jos nu ma asteptam la mare lucru. Sunt coplesit insa de efect si de reactia oamenilor care au citit. Practic, azi am primit promisiuni ferme pentru tot ce avem nevoie ca sa terminam treaba. Oameni de bine din Oradea, ba chiar si din Austria. Deocamdata nu le dau numele, nu i-am intrebat daca pot face asta.

Intre timp, munca decurge bine: s-a dat primul strat de vopsea lavabila (in unele locuri chiar si al doilea, si al treilea strat, din cauza murdariei) si primul rand de vopsea pe lemnarie (geamuri, tocuri, usi, galerii). Am ales culoarea „albastru voios”, mai mult pentru nume decat pentru pret. Maine vin baietii de la Grafformers in vizita pentru ca avem o idee nastrusnica. Urmariti pagina de facebook sau contul de twitter, tinem un „jurnal de constructie”. Mai jos, pozele de azi.

Cum Casa de Cultura a fost desfiintata, festivalul Toamna Oradeana s-a intors in timp iar concurenta in mediul cultural este rea si starpita din fasa de catre cel mai multilateral dezvoltat liberal din Oradea, ma gandesc ca initiativa privata in mediul cultural este singura alternativa viabila pentru a asigura cetatenilor cateva drepturi culturale, fundamentale.

Prin urmare, s-a nascut ideea Teatrului de Copii. Care nu e, propriu-zis, un teatru (aici nu se musca maghiarii cu romanii si nici nu e statuie in fata sediului) ci mai mult un…loc in care copii, de diferite varste, se intalnesc saptamanal si invata, de la profesionisti in ale artelor, care-i treaba cu teatrul asta, cu dictia, cu memorarea, cu vorbitul in public, cu miscarea scenica, etc. Iar la sfarsitul cursului, dupa cateva luni bune de munca si repetitii, pun in scena spectacolul pentru care au muncit atata vreme. Si primesc aplauze.

Buuun, toate bune si frumoase insa acum vine partea mai putin frumoasa dar nu insurmontabila. Initiativa privata in cultura e laudabila tare dar si paguboasa rau pentru buzunarele initiatorilor. Asa ca initiatorii si buzunarele lor au nevoie de un pic de ajutor. De la voi. Stati linistiti, nu cerem bani! Dar, daca va prisoseste pe acasa vreuna din urmatoarele chestii, nu ezitati sa imi dati de stire:

-12 scaune (da, stiu, e ca la Cina cea de Taina).

-1 masa, birou (da, stiu, tot ca pentru Cina cea de Taina).

-1 cuier (nicio referinta biblica).

-50 de metri patrati de mocheta, linoleum, parchet laminat, orice culoare si model, chiar daca aveti doar bucati si nu neaparat in cantitatea asta.

-vopseluri lavabile, de lemn sau metal, in orice culori sau in orice cantitate (bine, nu mii de litri).

-alte chestii funny, destepte pe care le-ati vedea voi intr-un teatru de copii.

Momentan se munceste cu spor si drag cu ceea ce s-a scos din pusculite. In culori vesele, pardon, voioase (asa scrie pe cutie). Mai jos aveti dovada foto si video.

Pagina de facebook este aici iar contul de twitter aici. Sunt noi-noute dar vor creste mari. Cu aplauze.

Intre timp, pentru ca timpul e gratis, se fac inscrieri pentru prunci curiosi si dezghetati pe care nu vreti sa ii faceti avocati, ingineri, modele sau, Doamne fereste, politicieni.

Deci, dati un trafalet de ajutor?

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

CEI 7 ANI…FARA CASA

20 septembrie 2009

ROMANII N-AU TALENT

21 februarie 2011

PPx