Dusmanul nostru, farmacistul


Initiativa Primariei Oradea de a vinde masti de protectie in farmaciile oradene la pretul de 3 lei/bucata s-a soldat cu un insucces, ramanand la stadiul de exercitiu de PR si atat. In urma cu cateva saptamani, Primaria a anuntat ca a facut un parteneriat cu Colegiul Farmacistilor si ca, prin intermediul farmaciilor din Oradea si zona Metropolitana, se vor comercializa mastile importate de firma Benvenuti, comerciant de incaltaminte.

Asa cum era de asteptat, majoritatea farmaciilor a refuzat oferta primariei, din cele peste 120 de farmacii oradene, mai putin de 10 acceptand sa vanda mastile Benvenuti. 

Fata de aceasta situatie, intr-un ziar a aparut un articol care incearca sa arunce farmacistii intr-o lumina proasta, de speculanti verosi, ahtiati dupa bani, care isi doresc, vezi Doamne, ca oamenii sa se imbolnaveasca. 

Citez: “Farmaciștii orădeni și-au dat jos masca de pe față, dovedind că banii sunt mai importanți decât sănătatea clienților”. 

“cu cât se îmbolnăvesc mai mulți, cu atât cresc mai mult și vânzările de medicamente, nu-i așa?”

Mi s-a facut un picut “gretica” asa ca o sa va enumar motivele refuzului unora dintre farmacistii cu care am discutat anterior:

  1. Unii au refuzat oferta pentru ca au facut importuri inaintea primariei si a celor de la Benvenuti si au propriile stocuri de masti pe care trebuie sa le puna in vanzare.
  2. Unii au refuzat sa le preia pentru ca mastile nu au certificate de conformitate europeana, subiect despre care am mai scris aici.
  3. Altii au refuzat pentru ca fac parte din lanturi de farmacii nationale si francize, situatie in care nu le poti impune sa cumpere de la un anumit furnizor si sa vanda la un anumit pret.

Plus ca e ilogic sa dai 3 lei pe o masca atunci cand o poti lua de pe Emag cu 1,97 lei. Despre calitatea acestora (ca sunt cu 1,97 lei sau cu 3 lei sau mai mult) am mai scris si voi mai scrie.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

DECIZIA DE A LUA O DECIZIE

21 februarie 2007

DATI O MANA DE AJUTOR

15 ianuarie 2009

SERIALE SI TIGARI

20 ianuarie 2010

PPx