FIESTA IN…BUCURESTI


Din cate inteleg de la tv, in Bucuresti sunt acum cam 40 000 de spanioli veniti pentru finala Europa League. Eu nu i-am vazut pe toti dar, in momentul acesta, in centrul vechi sunt sigur cateva mii de suporteri imbracati in alb-rosu. E fiesta in toata regula. Care cu cine tine…mi-e imposibil sa spun pentru ca ambele cluburi au culorile acestea. E o atmosfera de vis, toata lumea canta, danseaza si scandeaza in plina strada, se aplauda, se agita steaguri, se vorbeste in spaniola la orice colt de straduta. Politia e indulgenta, nimeni nu face scandal si lucrurile decurg frumos. Ba chiar am vazut politisti „rupand” doua-trei cuvinte in limba ibericilor. Suporterii romani ar putea lua exemplu: toata lumea stie cantecele si scandarile de incurajare (ma rog, cred ca sunt de incurajare, la spaniola pe care o pricep eu…e greu sa imi dau seama).

Chiar ma mira faptul ca exista o organizare in toata nebunia asta. Am vazut ambulante si masini de jandarmi dar sunt parcate discret, nu „la vedere” si la intimidare. Nota 10 pentru asta. Am vazut si baruri pregatite pentru navala suporterilor: meniuri in spaniola, steaguri, postere cu emblemele echipelor. Rezultatul se aude: fiecare comanda de bere este intampinata cu traditionalul „oleee”!! Asa se fac banii! Imi place si decizia de a separa suporterii: Bilbao la Casa Poporului, Madrilenii la Ateneu (sper ca am retinut bine).

Colac peste pupaza, vad o organizare buna si asta ma bucura. Deci se poate. Sper sa nu vad stiri, diseara, despre batai si altele din astea. Pana la proba contrarie, felicitari organizatorilor!

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

  • Marius Matache
    10 mai 2012 at 9:56 AM

    ei, pe stadion, bascii au mai scapat si neshte urari de bine pt spanioli, pe criterii etnice :))

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

CEI 7 ANI…FARA CASA

20 septembrie 2009

ROMANII N-AU TALENT

21 februarie 2011

PPx