HIROSHIMA 66


In urma cu 66 de ani, oamenii au tacut si au grait armele; ratiunea a fost invinsa de patima si zeci de mii de oameni au platit asta cu viata. In 6 august 1945, la ora 8.45 a.m. americanii si-au botezat “copilul teribil” cu numele “little boy” si au atacat Hiroshima si Nagasaki cu bomba atomica. 80 000 de oameni au murit pe loc si alti 60 000 le-au impartasit soarta, pana la finalul anului, din cauza ranilor si a radiatiilor. Numarul total al disparutilor, probabil, nu va fi cunoscut niciodata. Simbolul orasului Hiroshima este floarea de leandru, prima inflorita dupa atac. Deloc intamplator deoarece leandrul este cea mai otravitoare planta care poate creste in gradina unui om.

Pentru a comemora aceasta data neagra in calendarul omenirii, Casa de Cultura Oradea v-a pregatit un nou eveniment: Impreuna cu Rock Filarmonica Oradea va asteaptam maine, 6 august, in curtea interioara a Palatului Baroc (fostul Muzeu al Tarii Crisurilor) de pe strada Sirul Canonicilor, de la ora 19.00 pentru un concert “altfel”: concertul „Give Peace a Chance”, editia a XVII-a.

Intre artisti o sa ii puteti vedea si auzi pe: Alexandra & Alec (Bucuresti), Călin Pop (Celelalte Cuvinte),
Trupa TALENTUM (Nagy Mónika, Hegyi Gyöngyi, Faragó Attila, Margittai Tamás, Tamás-Péter Tibor,Gavrucza Nagy László), Cvartetul Intermezzo, Trupa TRIO (Gorbe, Bader, Gaspari), Meda Music, Balogh Joe,Lupu Şerban, Lăcrimioara Deac, Mátyás Zsolt Imre, Emil Sauciuc, Marian Filip, Noris, Schek, Alexandrina Chelu, Iuliana Chelu, Mircia Covaci, David Luke Michael Bryan, Florian Chelu Madeva.

Pagina facebook a evenimentului este aici.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

CA SA…CE?!

3 februarie 2008

DOUA „SCURTE”

9 decembrie 2009

CANTARE PENTRU PRIETENI

6 aprilie 2011

PPx