LA MULTI ANI, ROMANIA!


La ora la care scriu acest post (care ora s-ar putea sa fie diferita de ora la care voi cititi), pregatirile pentru celebra fasole cu carnat afumat de care am tot scris sunt in toi. Pana la urma, istoricii (si poate arheologii, daca ne raman oasele pe acolo de oboseala) vor constata ca au muncit 8 oameni, timp de aproximativ 16 ore. Spun 8 pentru ca nu ma pun pe mine la socoteala si pe ceilalti membri ai echipei de la Casa de Cultura. I-am pus la socoteala numai pe cei care au curatat si au tocat sutele de kilograme de ceapa, ardei, usturoi si alte ingredient care imi scapa acum din cauza de prea multa oboseala si cafea fara/cu zahar.
Azi am vazut 8 barbati lacrimand. Si nu se uitau la telenovele si nici la “Dansez pentru tine”. Nu, curatau ceapa pentru ca maine, de 1 decembrie, oradenii sa se poata bucura de 2000 de portii de fasole, gratis. Domnul Dan (fara blog) si Adi Hadean (cu blog) sunt sefi de “potera” si impart sarcinile in bucatarie. Ii recunosti dupa cutitele cele mai ascutite. Azi i-am tinut in priza cu cafele si cu pizza. Maine ii resuscitez cu Red Bull.

Am urmarit cateva comentarii pe net vis a vis de manifestarile de 1 decembrie. Exista cateva personaje…interesante. Citez, aproximativ, din memoria ram redusa ce ma caracterizeaza “fasole, gratis, in centru. Cat de umilitor! 1 decembrie ar trebui sa insemne altceva”. Am de zis urmatoarele:
-daca atatia oameni muncesc cu pasiune pentru ca acest moment sa fie posibil, eu zic sa ne bucuram de el sis a respectam munca unor oameni.
-eu mananc maine fasole, la fel vor face multi altii. Mie nu mi se pare umilitor. Este gratis pentru ca banii pentru aceasta manifestare vin din buget deci nu mi se pare normal sa mai cerem alti bani.
-e usor sa comentezi pe forumuri dar fara sa fii in stare sa oferi totusi o idée si o solutie financiara, logistica pentru realizarea acelei idei.
-sunt romanii chiar atat de acriti de viata incat nu se pot bucura de o Zi Nationala?
Cu toate acestea, maine va astept in centru, sa va bucurati de vreme buna (am comandat-o special) si de Ziua Nationala a Romaniei. La Multi Ani!

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

3 comentarii

 • Chris
  2 decembrie 2009 at 1:24 PM

  Da, azi e marti 12/02/2009… O mai rămas ceva? Măcar vase de spălat…

  • Flavius Bunoiu
   2 decembrie 2009 at 3:57 PM

   nici macar…numai mirosul se mai simte.
   :))

 • Alina Gâdoiu
  1 decembrie 2009 at 11:03 AM

  Bucurosi de vestea buna. Sper sa mai prind si eu macar o farama din ceea ce pregatiti voi cu atata drag.

  Romanul, in general, gaseste orice chestie pentru a discredita munca altuia. Daca ii ceri bani pentru un serviciu sau produs, iti va cere discount sau chiar gratuitate, daca ii dai gratis, considera ca il jignesti. Nicicum nu ii place. Intotdeauna vor exista nemultumiti, insa sunt mult prea putini de luat in seama pe langa numarul mare de cei care vor pleca cu zambetul pe buze si lingandu-se pe „botic” dupa aceasta manifestare.

  La Multi Ani, Romania!

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

AM REVENIT!

27 aprilie 2007

DE VAZUT

1 august 2009

LOVE STORY ON-LINE

22 ianuarie 2011

PPx