Respectam legea, desigur. Cand ne convine


A venit si raspunsul de la Primaria Oradea referitor la intrebarea ridicata in aceasta postare. Asa cum apreciam anterior, nu exista nicio autorizatie de amplasare a mesh-urilor pe cladiri iar raspunsul Primariei Oradea este ca… „nu se impune”.

Asa o fi? Hai sa vedem ce spune chiar regulamentul impus de primarie, sa citim „legea”:

Art 5 (3). Acordul pentru publicitate temporara este actul care permite amplasarea sistemelor publicitare (panouri publicitare mobile, afise, postere, mesh-uri, easy change-uri, standuri publicitare, etc) folosite ca mesaj in cadrul unor campanii publicitare pentru activitatile de promovare pe termen scurt, care se desfasoara pe domeniul public sau privat (festivaluri, targuri, expozitii, lansari de produse, distribuiri de mostre si tiparituri, manifestari cu ocazia unor evenimente speciale cu caracter social, politic, cultural – distractiv, comercial, turistic, sportiv) strict pe perioada campaniilor.

Art 3. Definirea unor termeni utilizati pe parcursul prezentului regulament:

lit j: mesh – suport pt mesajul publicitar confectionat din material sintetic perforat, cum ar fi plasa fina, de obicei de mari dimensiuni, fixat pe cladiri.

lit k: mijloace publicitare – ansamblu de elemente constructive (suporturi publicitare, mesh-uri, ecrane publicitare) folosite in scopul prezentarii unei activitati comerciale, industriale, artizanale sau liber profesioniste ori a unui eveniment.

lit. s: publicitate temporara: publicitate realizata cu ocazia unor evenimente, manifestatii culturale sau sportive precum si pentru activitati de promovare de produse sau activitati.

Dupa cum am mai spus, n-am nicio problema cu mesh-urile in sine sau cu promovarea Centenarului, nici macar cu faptul ca s-au dat gauri si s-au batut piroane de metal in „pretioasele” fatade Art Nouveau recent renovate. Am insa o problema cu principiile si cu ipocrizia unei institutii care impune norme pe care ea insasi nu le respecta sau le manipuleaza in asa fel incat nu servesc interesului public si binelui comun al locuitorilor orasului. Hai sa respectam Centenarul (asa cum sta scris pe toate acele mesh-uri) prin fapte, nu vorbe (goale).

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

BLOGURI ENERVANTE

15 mai 2007

HOLOGRAF

4 noiembrie 2009

EXERCITIU DE SINCERITATE

1 martie 2011

PPx