SE NASTE O COMUNITATE


Stimati tovarasi. Si “pretini”

Azi, 16 iulie 2011, a avut loc Plenara Comunitatii On-line din Oradea, la Moszkva, desfasurata (nu stiu de ce) conform cutumelor socialiste mai mult sau mai putin cunoscute de participanti. La intrunire au participat mii de fruntasi in intrecerea on-line din “muncipiul” Oradea (ma rog, vreo 30, in total). Grupul de elemente huliganice a actionat insa pasnic si a consumat bere (la halba si la sticla) manifestand adeziune pentru indeplinirea idealului socialist la care am fost chemati sa contribuim ca niste fii bravi (chiar si adoptati) ai societatii noastre multilateral dezvoltate. Lucrarile plenarei au fost deschise de tovarasul The Fua care a cerut cuvantul (si i s-a si dat) ocazie cu care si-a facut o auto-critica vehementa dar constructiva. S-a discutat despre progresele in intrecerea pe ramura on-line si despre posibila si dorita dezvoltare fructuoasa a unei comunitati socialiste care sa se bata, de la egal la egal, cu alte organizatii similare ale tovarasilor din Cluj sau Timisoara. Consfatuirea, desi a luat-o pe ulei de cateva ori, a condus la stabilirea, in unanimitate, a solidaritatii depline cu urmatoarea idee:
-fiecare participant, luat in parte, inseamna mult mai putin decat o comunitate activa si implicata in viata “muncipiului”. De aceea, inainte de a emite pretentii de monetizare sau de recunoastere ca si comunitate on-line conturata, trebuie muncit la notiunea de comunitate. S-a vorbit despre ceea ce poate face comunitatea pentru orasul Oradea, lucru care ma bucura nespus de mult pentru ca nu am inceput discutiile cu ce “poate face orasul pentru noi”, discutii care nu duc niciunde.

Pentru realizarea acestui ideal socialist, s-a stabilit urmatorul plan cincinal (intins pe 3 luni):
-realizarea unei liste comune cu activistii si interesatii de on-line din Oradea (lista care va ajunge, pe mail, la fiecare dintre participantii la sedinta de comitet) si apoi pe blog-urile fiecaruia, in masura posibilitatilor
-organizarea unui tur cu ghid prin centrul istoric al orasului si a unei seri de proiectii publice despre arhitectura oradeana (actiune care va avea loc in ultima saptamana din august). Aceasta actiune se vrea a fi un test pentru capacitatea de a organiza, cu invitati din tara, a unui eveniment de genul “promovam Oradea”.
-implicarea activa in Toamna Oradeana 2011 si in alte evenimente de interes care au déjà un anumit capital de imagine ce poate fi folosit pentru propulsarea comunitatii on-line pe cele mai inalte culmi ale succesului socialist, lucru care-la randul sau- va duce la sporirea numarului de vizitatori si interesati per cap de vita furajata care scrie on-line.

La final nu au existat ropote de aplauze si multimea nu a aplaudat minute in sir dar sunt convins ca scoatem ceva bun din toata povestea asta. Permiteti-mi sa le adresez acestor cetateni calde urari de bine si intreaga mea sustinere pentru organizarea colhozului din raionul nostru.

PS: va trimit lista pe mail

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

8 comentarii

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx