UN TRAMVAI NUMIT…” ULF”


Cel de-al optulea tramvai Siemens ULF a fost recepţionat la Oradea, el urmând să fie testat pe traseu doar săptămâna viitoare. Asta pentru că, spune Krisztian Bogdan, purtătorul de cuvânt al OTL, vremea nu e una favorabilă, zăpada îngheţată putând să zgârie tramvaiele sau acestea să fie lovite de maşinile care derapează. De altfel, purtătorul de cuvânt OTL a răspuns, în acest fel, şi călătorilor care au semnalat lipsa tramvaielor noi de pe traseu. „Într-adevăr, ele nu au circulat, tocmai pentru a le cruţa de eventualele zgârieturi de la contactul cu zăpada îngheţată de pe carosabil şi pentru a evita eventualele tamponări cu autovehicule care nu-şi adaptează viteza la condiţiile nefavorabile de drum”, a spus Bogdan.

Am siguranta ca afacerea asta cu Siemens este foarte paguboasa pentru “muncipiul” Oradea. Asta, lasand la o parte pretul senzational de 2,7 milioane Euro / una bucata scula din asta desteapta.
Deci, paguba financiara este una dar si asa, uite o paguba si mai mare: ne lua iarna prin surprindere, ne prinse iar cu bracinarii in vine si ne umplu de draci. Cand e omatul mai mare si viscolul mai aprig si iti frige buza dupa un scaun cald de tramvai Siemens…ia-l de unde nu-i. Ca tramvaiele Siemens sunt “domnesti”, conform comunicatului OTL, de pe Bihoreanul. Si nu or circulat. Deloc.
Ca doar nu era sa le scoatem asa, ca pe bulendre, in mijlocul zapezii, pare a zice purtatorul de cuvant. Se zgaraie in zapada inghetata si exista si riscul sa fie lovite de masini. Bine, bine, dar si pentru cel care a conceput comunicatul exista un risc: acela de a-si folosi creierul. Dar…e un risc extrem de mic. Eu nu cred ca se va intampla.
Le recomand celor care au venit cu ideea de a tine tramvaiele in depou atunci cand ninge, atunci cand este mai mare nevoie de ele, sa nu care cumva sa isi foloseasca mintea la ceva serios, in interesul cetateanului: exista riscul sa faca implozie. Mintea, caci despre ea este vorba.
Deci, dupa ce ca au dat pe ele sume fabuloase…acum nici nu le mai folosim, de teama ca se zgaraie. Eu zic sa le tina in depou de acum incolo. Definitiv. Pentru ca exista riscul sa ploua pe ele sau, Doamne apara si fereste, exista riscul sa fie flegmate de cetatenii furiosi. Si doar nu ne putem expune unui astfel de risc, nu?
Da-le dreaqu, ca si asa am dat pe ele o caruta de bani, acum sa ne batem joc de asemenea scule, lasandu-i pe mizerabilii de oradeni sa se plimbe cu ele??
Auzi, tu, exprimare,

“ele nu au circulat, tocmai pentru a le cruţa de eventualele zgârieturi”

. Daca nu m-ar durea rinichiul…as rade! “Ele”, mititelele de ele au fost “crutate”. Deci nu numai ca sunt niste giuvaiere scumpe pe care le pastram sub cheie, acum sunt si niste fiinte gingase, niste plasmuiri diafane pe care, bravii vatmani, trebuie sa le protejeze cu propria viata. Maine, poimaine, o sa aflam, tot din comunicate OTL, ca tramvaiului i s-a facut fomica sau ca tramvaiul a obosit si a plecat la Govora, sa se relaxeze. Nu radeti, serios, se poate intampla.
Intre timp, oradenilor nu le ramane decat sa se plimbe cu Tatrele si cu celelalte harburi, asta numa’ pana trece urgia, se opreste ninsoarea si OTL-ul scoate din garaj tramvaiele ‘alealalte…alea bune. Da’ si atunci, sa nu va puna necuratul sa va urcati in ele! Nu, alea-s numa’ pt defilare. Sa va uitati la ele, sa le admirati si sa le pastrati in amintire asa, frumoase, cum or venit ele, maica, de la Viena!

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

3 comentarii

 • Chris
  9 martie 2011 at 6:06 PM

  Mi se pare mie sau suna a „Povestea prostului”? Daca urcă mâţa, doboară borcanu’n capu’ lu’ ăsta micu’!

 • Anonim
  26 februarie 2009 at 11:11 PM

  Haide astai buna gluma din cauza gheti si zapezi tramvaiele nau putut circula o fi costat ele 2.7 mil euro dar au garantie deci daca vor fi lovite,zgaraiate se remediaza doamne, daca sin timisoara iarna ar ninge si sar depune zapada pe carosabil atunci sa nu mai scoatem trolee pe traseu de frica accidentelor? si atunci ce va mai circula? cand cumperi ceva este asigurat pentru 2-5 ani reparatile

 • hadean
  22 februarie 2009 at 8:44 AM

  asta-i tare. un fel de „bă nu fac focu’ că-i frig şi să şi consumălemnele”. denotă multă intelijenţă managerială.

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

ANIVERSARE GAMOHOLIC.NET

13 decembrie 2007

DESPRE OAMENI

2 decembrie 2009

AMINTIRI DIN TIMISOARA

4 aprilie 2011

PPx