Una cu UDMR


Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata la Oradea, ca de obicei, de ceremonialul depunerii de coroane la statuia din Parcul 1 Decembrie. Am luat parte la aceasta ceremonie, ocazie cu care am observat si delegatia numeroasa a UDMR formata doar din doamna Melinda Kirei, consilier Local, singura care a depus o coroana. “Vajnicii barbati” – in slujba statului sau ai autoritatilor locale – in frunte cu Presedintele Consiliului Judetean Bihor, domnul Pasztor Sandor “from Hungary”, au lipsit cu desavarsire din peisaj manifestandu-si astfel dispretul pentru momentul marcat la 1 decembrie, ignorand faptul ca indeplinesc acele functii pentru reprezentarea tuturor oradenilor si bihorenilor, nu doar a celor maghiari. Cam la fel cum fac si politicienii romani de Ziua Nationala a Ungariei.

In aceste conditii doresc sa apreciez si sa aplaud gestul doamnei Melinda Kirei, un gest corect si normal din partea unui consilier local, asa cum vad eu lucrurile, dar care va trece neobservat si nu va fi apreciat. Iar daca tot suntem la capitolul acesta, as dori sa remarc si faptul ca doamna Melinda Kirei este, dupa parerea mea, cel mai pregatit consilier local din Oradea al acestui mandat si m-as bucura sa vad ca face parte si din urmatoare configuratie a Consiliului Local Oradea. Spun asta pentru ca, de fiecare data cand a avut interventii in legatura cu hotararile Consiliului, acestea au fost obiective, argumentate, documentate si, mai ales, in sprijinul si interesul oradenilor, indiferent de faptul ca acestia sunt maghiari sau romani. Un lucru pe care politicienii locali, maghiari si romani, il uita adesea. 

Nu prea sta in firea noastra sa oferim feedback pozitiv si mai ales in mod public si nici eu nu fac exceptie de la asta dar am simtit nevoia sa spun aceste lucruri pentru ca inteleg ce inseamna sa faci aceasta munca, toata documentarea si tot efortul si sa fii “rasplatit” cu o remuneratie derizorie dar si cu persiflari in presa si in aparitiile publice.

Sunt convins ca atat noi, ca cetateni, cat si partidele politice din Oradea au nevoie de astfel de oameni cu care se poate dezbate si colabora, indiferent de etnie, afiliatie politica sau convingeri personale. Sper ca si colegii pe care USR Bihor ii va trimite in Consiliul Local si Judetean Oradea sa se comporte la fel.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx