Vuzuzelele PNL din Oradea


Nici bine nu am scris articolul acesta despre scandalurile si achizitiile facute de Muzeul Orasului Oradea ca imediat a si aparut pe site-ul Info Oradea ditamai replica intinsa pe sapte pagini semnata “redactia”.

Cine se ascunde in spatele site-ului si semnaturii misterioase?

Domeniul www.infooradea.ro este cumparat “pe persoana fizica” iar pe site nu vei gasi niciunde nume, adrese sau alte indicii despre detinatorul lui, aceste date au fost eliminate. Insa ele raman in arhiva dupa cum dovedesc pozele de mai jos. 

Gasesti insa (daca vei cauta bine in declaratia GDPR) o mica mentiune ca apartine True Zone Media (SC TrueZone SRL). Firma are sediul intr-un bloc de pe strada Sovata din Oradea si se ocupa cu “activitati ale agentiilor de publicitate” si ii apartine lui Bogdan Bealcovschi. Zero angajati, cifra de afaceri conform Ministerul de Finante: 2016 – 61 650 lei, 2017 – 65 191 lei, 2018 – 84 733 lei.

Atunci cand nu este ocupat cu ciordeala de continut de pe internet, Bogdan este insarcinat cu propaganda PNL in Oradea si nu numai. Acest lucru este mascat sub forma unui demers jurnalistic (www.infooradea.ro) dar si sub forma unei initiative civice (grupul de Facebook Oradea suntem noi, 52 000 membri). Pe langa acestea, Bogdan “pastoreste” si cateva pagini de Facebook oficiale ale PNL (organizatii si parlamentari). Cand timpul ii mai permite, Bogdan este “Expert comunicare și marketing social media”, calitate in care calatoreste alaturi de doamna deputat Florica Chereches la evenimente ale organizatiilor de femei din PNL unde sustine prezentari (Cluj, Constanta, Tulcea, Dambovita, etc). Sau, se prezinta la dezbateri publice alaturi de viceprimarul Florin Birta si, din nou, dna Chereches. Nu stim in ce calitate. Toate aceste demersuri in sprijinul partidului, Bogdanel le intreprinde, probabil, absolut dezinteresat.

Sursa foto aici.

Atat site-ul cat si grupul de Facebook sunt folosite pentru propaganda politica neasumata de PNL Bihor dar si pentru a da replici si a pune presiune pe cei care critica actuala administratie publica locala si nu numai. 

Este, pana la urma, treaba fiecaruia ce face cu timpul si cu munca lui. In ceea ce ma priveste, optiunea mea politica este clara, asumata si, mai ales, publica. Nu ca as fi avut nevoie de vreo optiune politica pentru a critica. Critic ceea ce consider ca este important si-atunci cand o fac, o fac documentat si argumentat. Din considerente juridice dar si din considerente ce tin de etica profesionala desi nu ma mai obliga moral statutul de jurnalist pe care il aveam cu ani in urma. 

Ii indemn deci si pe cei care au ceva de spus sa faca la fel, sa isi asume, nu prin intermediul a tot felul de “vuvuzele” de partid cu finantare si functionare ascunse dupa perdele de fum.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

I HAVE A DREAM

24 februarie 2007

CAUTARI INTELIGENTE

15 februarie 2009

WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS

10 februarie 2010

PPx