ANUNT: CURS INTERESANT


Dragilor, ajut un prieten si va fac urmatorul anunt: se da numitul curs intitulat (lojic) „Curs pentru voluntari centrat pe ingrijiri paliative acordate pacientilor terminali”. un curs la care sunteti invitati sa participati intre 21-25 noiembrie, orele 15-19, pauza 16.50-17.10, la Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea. Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii: studenti, psihologi, indrumatori spirituali, personal ce activeaza in domeniile medical si al asistentei sociale, apartinatori ai pacientilor, voluntari. Taxa de curs este doar 50 lei, suma ce se plateste la intrare si va puteti inscrie cu un CV trimis la educatiepentrusanatate(at)yahoo.com. Cursul este organizat de Asociatia Educatie pentru Sanatate EDUSAN in colaborare cu: Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea, Fundatia Hospice Emanuel, Hospice Casa Sperantei Brasov, Cabinet individual de psihologie Oros Florentina, Cabinet individual de psihologie Bara Daniela, Asociatia Caritas Eparhial, Fundatia Diakonia, Alianta Familiilor din Romania, Habitat pentru Umanitate, Rotary International.

„Asociatia Educatie pentru Sanatate (EDUSAN) s-a implicat in ultimul an in programe de educatie non-formala a adolescentilor si adultilor, completand curricula de pregatire a personalului medical. Dupa pregatirea personalului sanitar mediu si superior, a venit randul celor care isi doresc sa desfasoare activitati de voluntariat in domeniul ingrijirii pacientilor incurabili. Ei pot participa la cursul mentionat indiferent de nivelul de educatie sanitara si pot deveni parteneri de baza in echipa de ingrijiri paliative.
Cursul este structurat modular pentru a acoperi domeniile ingrijirii holistice a pacientului. O sesiune separata este dedicata importantei voluntariatului. Subiectele vor fi prezentate succint, iar aspectele teoretice si practice vor fi ilustrate cu exemplificari din bogata experienta a lectorilor.
Prin organizarea in colaborare cu Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea, precum si cu restul organizatiilor partenere, se asigura calitatea actului educational, premisele continuarii formarii in domeniu si posibilitatea de a pune in practica cele insusite activand ca voluntar in cadrul organizat.”

Programul cursului este urmatorul:

Zi 1: Rolul voluntarului in ingrijirile paliative
1. Principii de ingrijire paliativa
2. Organizare si tipuri de servicii
3. Istoric, dezvoltare
4. Voluntariatul
5. Evaluarea voluntarului
6. Lucrul in echipa
7. Responsabilitatea voluntarului
8. Activitati specifice

Zi 2: Componenta sociala a ingrijirilor paliative
1. Constientizarea populatiei
2. Drepturi legale
3. Sustinerea familiei
4. Rolul asistentei sociale in ingrijirea paliativa
5. Asociatii, fundatii

Zi 3: Componenta spirituala a ingrijirilor paliative
1. Valori ale credintei
2. Omul-fiinta spirituala
3. Relatia trup-suflet
4. Nevoi spirituale ale pacientului terminal
5. Asistenta spirituala a muribundului
6. Sacroterapia
7. Conceptia crestina despre moarte
8. Doliul
9. Eutanasia

Zi 4: Componenta psihologica a ingrijirilor paliative
1. Comunicarea diagnosticului
2. Conspiratia tacerii
3. Nevoi de suport psihologic
4. Anxietate, depresie, insomnie
5. Alterarea imaginii corporale
6. Reactii la pierdere, doliul patologic
7. Psihoterapii, psiho-oncologie
8. Grupuri de suport
9. Burnout

Zi 5: Componenta medicala a ingrijirilor paliative
1. Istoria naturala a cancerului
2. Plagi
3. Fistule
4. Stome
5. Escare
6. Limfedem
7. Seringa automata
8. Radioterapia paliativa
9. Igiena pacientului
10. Proceduri oncologice paliative – radioterapia

imagine

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Un comentariu

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

AM REVENIT!

27 aprilie 2007

DE VAZUT

1 august 2009

LOVE STORY ON-LINE

22 ianuarie 2011

PPx