SERBARILE CETATII ORADEA 2011


Serbarile Cetatii Oradea (editia a XI-a) debuteaza, ca si in anii precedenti, in primul weekend din luna iulie. Mai exact, zilele de 1, 2 si 3 iulie sunt dedicate muzicii, distractiei si activitatilor medievale specifice unei cetati cu o asemenea istorie. Anul acesta, accentul a fost pus pe concerte si pe activitatile care incearca sa readuca in atentia oradenilor viata medievala a cetatii. Pe tot parcursul zilelor de vineri, sambata si duminica, cei interesati vor putea efectua cate doua tururi ale cetatii, in prezenta unor ghizi profesionisti care cunosc, in cel mai mic amanunt, istoria cetatii Oradea dar pot oferi si informatii despre lucrarile aflate acum in curs de desfasurare, lucrari care vor transforma cetatea intr-un adevarat pol de atractie pentru turisti. De asemenea, in fiecare zi, un alt ghid va efectua impreuna cu doritorii un tur si o prezentare a istoriei principalelor cladiri aflate pe traseul Strada Republicii, Piata Unirii, Strada Vasile Alecsandri, Cetatea Oradea. Turul se va incheia cu o lectie de istorie a patrimoniului oradean. Pentru cei care sunt pasionati de alte activitati, in Cetatea Oradea vor fi disponibile, sub indrumarea unor profesionisti, standuri de tir cu arcul traditional din lemn, standuri la care doritorii pot deprinde, gratuit, cateva dintre secretele tehnicii tragerii cu arcul. Pe de alta parte, tot in aceste trei zile se va desfasura si Cupa Cetatii la Arc Traditional, competitie la care vor participa sportivi costumati in mod traditional. Va fi disponibila pentru vizitatori si o iurta traditionala mongola. Pentru cei pasionati de mestesuguri traditionale, cativa mesteri vor efectua zilnic demonstratii de olarit, lucru in lemn, piele sau nuiele. Tot aici, sambata, 2 iulie, Facultatea de Arte Vizuale Oradea prezinta expozitia de costume si steaguri medievale din materiale neconventionale intitulata Remix Medieval si invita doritorii sa ia parte la realizarea unei lucrari comune cu tema “Si tu faci parte din Cetate”, lucrare ce presupune ca fiecare vizitator sa isi lase amprenta pe un steag urias medieval care va fi expus in Cetatea Oradea.
Paladinii de Terra Medies isi vor instala si ei tabara medievala in cetate si vor oferi demonstratii de lupte, prezentari de armament medieval si lectii de duel si indemanare.
Buna dispozitie va fi intretinuta de trupa medievala de cimpoieri Bordó Sárkány Régizene Rend si de jongleriile cu foc desfasurate dupa lasarea intunericului. Cei care isi vor petrece seara in Cetatea Oradea vor avea ocazia sa participe la concertele oferite de Sun Factory, (HU), Norris si Timpuri Noi (vineri), Ansamblul Bihorul si Ducu Bertzi (sambata) si BlackBeers si Taxi (duminica). In zilele de sambata si duminica, pe scena din cetate, veti avea ocazia sa vizionati doua piese de teatru cu specific medieval.
Este de mentionat faptul ca, datorita lucrarilor din cetate, editia din acest an a Serbarilor Cetatii se va desfasura in incinta Cetatii Oradea, in partea de sud-est, in zona Bastionului Rosu.

Program si alte amanunte.

Flavius Bunoiu

Cate putin din toate. Gasesti prin trecutul meu posturi de radio, televiziune, un pic de media tiparita si cultura, branding, copywriting si relatii publice.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE

Comments are closed here.

Flavius Bunoiu

Flavius Bunoiu

Blog mi-am facut (in 2007) la insistentele unui prieten si l-am pastrat de curiozitate si din atasamentul cu care pastrez orice alte lucruri care imi umplu inutil sertarele. Imi place sa povestesc si sa fac oamenii sa rada. Mi-am pus problema, la un moment dat, daca trebuie sa il sterg sau nu. Am ajuns la concluzia ca, asa cum este, cu bune si cu rele, este evolutia (sau involutia) mea. Lucrurile scrise aici sunt pareri personale.

Urmareste-ma:

Cele mai citite

PPx